Seilbåt grunnstøtte og tok inn vann

Seilbåt grunnstøtte og tok inn vann

En seilbåt tok inn store mengder vann - og måtte assisteres av redningsskøyta Inge Steensland ved Lyngør søndag.

Av Hans Due

En seilbåt under fulle seil gikk dundrende på grunn på en umerket grunne på Vestre Askerøy ved Lyngør søndag ettermiddag og ble stående fast på grunna mens den tok inn store vannmengder. Redningsselskapet ble tilkalt, og redningsskøyta Inge Steensland som da befant seg mellom Fevik og Torungen satte kursen mot Veste Askeøy.

- Vi fikk melding fra Tjøme radio, og var raskt på plass, sier Magnar Opdal, skipper på Inge Stensland til Båtmagasinet.

Etter en drøy halvtime klarte mannskapet å trekke seilbåten av grunna, men seilbåten måtte bukseres langs siden av Inge Steensland til Vågsnes på Tromøya for omfattende reparasjoner.

-Den tok inn en del vann i bakkant av kjølen, så vi tok ingen sjanser, sier Opdal. 

Han forteller videre at mannskapet på seilbåten langt fra er de første som går på denne grunnen.

80 oppdrag
-Det har vært ganske vanlig pågang i sommer. Kanskje litt mindre enn i fjor, men det tror jeg skyldes været, forteller skipperen på redningsskøyta. 

De har hatt omlag 80 oppdrag i juli måned. 

-Heldigvis har vi ikke hatt de stygge tingene i år. Bank i bordet, sier Opdal.

(2.8.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.