Seil gjennom Sverige på én billett

Seil gjennom Sverige på én billett

Når Gøta kanal åpner sluseportene 4. mai, kan du for første gang seile både Gøta kanal og Trollhätte kanal på én og samme billett.

Pressemelding

Når Gøta kanal åpnes for sesongen 2012 kan du seile helt fra Mem i øst til Gøteborg i vest på samme billett. Ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom AB Göta kanalbolag og Sjøfartsverket, og er ment å forenkle båtreisen for alle som vil ta seg fra kyst til kyst.
Gøta kanal har fått flere oppgraderinger for båtturistene foran 2012 sesongen. Det er bygget hele 400 meter nye brygger langs kanalen, og servicen økes med mange nye el-stasjoner og vannuttak på brygger og kaier. Karlsborgs gjestehavn har fått hele 25 nye gjesteplasser for sommeren 2012.

Familien viktig
Rundt 25 prosent av de tilreisende til Gøta kanal er familier på tur. Derfor har det i år vært viktig å fokusere på nettopp denne gruppen båtturister: Omkring 250 kulturarrangement står på programmet, blant dem Göta kanal Rock den 14-18 august, allsangkvelder i Karlsborg og Brådtom sluse, festival i Töreboda, veteranbiltreff i Hajstorp og vise- og korfestival i Sjötorp. I tillegg finnes en rekke kunstinstallasjoner langs kanalen, noe som gjør Gøta kanal til en eneste lang kunstutstilling.

– Vi kan ikke styre været, men ellers skal vi gjøre alt for å skape den beste mulige sommersesongen for de tilreisende på kanalen. Vårt mål er at alle aldersgrupper skal trives, for det er den viktigste forutsetningen for en vellykket familieferie, sier markeds- og informasjonssjef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer.

For mer informasjon, se www.gotakanal.se.

(04.05.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.