Se mimrefilm i Middagsbukta

spa56635 (1).jpg

gens ”drive-in”-kino samle like mange båtfolk som under St. hans-feiringen på Langåra pMIDDAGSBUKTA: Vil lørdaå 1950-tallet? Foto: Thorberg / NTB / Scanpix
MIDDAGSBUKTA: Vil lørdagens ”drive-in”-kino samle like mange båtfolk som under St. hans-feiringen på Langåra på 1950-tallet? Foto: Thorberg / NTB / Scanpix

Se mimrefilm i Middagsbukta

«Langåra – et sommerparadis» er tittelen på kortfilmen som skal vises for båtfolket i Middagsbukta lørdag kveld.

Det er Oslofjordmuseet som i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd har tatt initiativ til en annerledes utekino på Langåra. Kortfilmen «Langåra-et sommerparadis» fra 1953 blir en skikkelig mimrefilm fra den gang øya var sommerbolig for Oslos befolkning. Her vil du få se hvordan befolkningen feiret ferier med telt og plankehytte. 
Lerret på "butikken" 
Filmen vil bli projisert på lerret hengende på «Butikken» på Langåra, og bli godt synlig for båter i Langårasundet og fra land på Langåra og Søndre brygge på Brønnøya. Forestillingen starter klokken 21 og filmen har en spilletid på ni minutter. I forkant av filmen vil vi vise ca. 30 historiske bilder fra båtlivet, Vestfjorden og Langåra.
Bringer filmen "hjem"
-Vi har valgt å bringe filmen «hjem» og vise den nettopp i de omgivelsene den ble filmet. Filmen gir et flott tidsbilde av Oslofjordens yrende ferieliv og viser en del av Oslofjordens kulturhistorie som sommerparadis på 1930-60 tallet, sier Jon Aksel Aulie i Oslofjordmuseet og Trond Wigeland Nilsen i Oslofjorden friluftsråd.
Over 2000 mennesker ferierte på Langåra på 50-tallet. I helgene kunne folketallet komme opp i 4000.
Da er det bare å håpe at båtfolket legger kursen til Middagsbukta lørdag kveld. Filmen kan også settes fra brygga på Brønnøya.

UTEKINO: Oslofjordmuseet og Oslofjorden Friluftsråd står bak utekino for båtfolket lørdag kveld.
UTEKINO: Oslofjordmuseet og Oslofjorden Friluftsråd står bak utekino for båtfolket lørdag kveld.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.