Saltvannskran i byssa

vann fra kran_web.jpg

TO KRANER: Så deilig å kunne spyle bort saus og matrester med eget sjøvannssystem.(Illustrasjonsfoto).
TO KRANER: Så deilig å kunne spyle bort saus og matrester med eget sjøvannssystem.(Illustrasjonsfoto).
Tores Tips:

Saltvannskran i byssa

Høres det rart ut å ha egen kran for saltvann i byssa? Det er meget praktisk.

Hos oss startet det med en kommentar fra byssejenta;

-Det skulle vært en egen kran fra sjøen i vaskekummen, utbrøt hun, der hun satt bøyd på badeplattformen for å skylle panna og noen kjeler nedsyltet av saus og matrester.

Det fikk en gammel sjøulk som meg til å tenke.

-Dessuten kan vi spare mye ferskvann på det, svarte jeg. Vi ligger jo dagevis i uthavn om sommeren, langt unna ferskvannet.

SaltvannspumpePå en del båter er det saltvannsinntak på akterdekket eller badeplattformen. Er den i tillegg påmontert en elektrisk spylepumpe med pressostat, er det bare å koble inn et T-stykke eller Y-stykke. Slangen kan enkelt føres frem til byssa.

 Vi har boret og montert en enkel kran fra Rasmussen Engros/Maritim i det ene hjørnet ved vaskekummen. Fra den går det en 12 mm gummislange til Y-stykket ved pumpa i maskinrommet. Husk at du alltid skal bruke doble slangeklemmer under vannlinjen. Når slangen er 12 mm innvendig, skal nippel være 13 mm utvendig.

   Om du ikke fra før har elektrisk sjøvannspumpe er det en enkel sak å få til det, men det får vi ta som en egen sak.

DETTE TRENGER DU:
2-3 meter 16 mm slange
Rør/slangetilslutning /slangenippel)gjenget.
Rørmuffe(3/8 tommer gjenger).
Y-nippel (13 med mer)
Slangeklemmer
Ett greps blandebatteri

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.