Saga-forhandler oppsagt

Saga-forhandler oppsagt

Saga Boats AS har sagt opp Sjøberg Båt AS som forhandler på Østlandet.

Av Hans Due

Saga Boats AS ved Sølve Refsnes har etablert sitt eget forhandlerkontor i Leangbukta i Asker og har sagt opp den mangeårige og velrennomerte forhandleren Sjøberg Båt AS som holder til på Holmen, bare noen få steinkast unna.

- Vi er veldig lei oss for dette, men vi fortsetter med Gozzi og Ibiza-båter og har også fått til en avtale med Suzuki-importøren Erling Sande AS som i tillegg til Ibiza-båtene også har Beneteau, Capelli, HR, Linder, Suzumar, samt norske Morgan-båter i sitt sortiment, sier Knut Sjøberg til Båtmagasinet.

Les også: En helt ny Saga

- Det var en intern uenighet som er årsaken til at Saga Boats AS sa oss opp som forhandler,  sier Sjøberg. - Vi hadde et godt kundegrunnlag for Sagabåter som vi har opparbeidet gjennom mange år, og vi synes det er trist å miste Saga som merke, men vi går videre med nye båtmerker. Akkurat hvilke merker det blir vet vi ikke riktig ennå, sier Sjøberg.

 

(29.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.