Russisk redningsaksjon hos Fairline

Fairline-Targa-53GT.jpg

REDDET: Fairline Targa 53GT ble lansert på Southampton Boat Show i fjor. Det spøkte for denne og andre båter da den økonomiske krisen i Fairline Boats nådde sitt klimaks før jul. Nå har to russere reddet selskapet og produksjonen er i gang igjen.
REDDET: Fairline Targa 53GT ble lansert på Southampton Boat Show i fjor. Det spøkte for denne og andre båter da den økonomiske krisen i Fairline Boats nådde sitt klimaks før jul. Nå har to russere reddet selskapet og produksjonen er i gang igjen.

Russisk redningsaksjon hos Fairline

Etter å ha vært på kanten av stupet er Fairline nå reddet - med to russiske investorer som hovedeiere. Avtalen ble bekreftet i går.

Det er de to russiske Londonbaserte millionærene, Alexander Volov og Igor Glyanenko, som går inn med fire millioner pund for å redde både en anerkjent merkevare og mange arbeidsplasser. 380 ansatte mistet jobben da Fairline måtte reise det hvite flagget i desember i fjor. Minst 100 er i første omgang sikret reengasjement.
Produksjonen i gang igjen
Ikke uventet er det luksus fritidsbåter og yachter som det fortsatt skal satses på ved Oundle-verftet. De nye eierne forsikrer at båter som var solgt og under produksjon da konkursen inntraff, vil bli ferdigstilt og levert. Også bestilte båter vil bli fullført. Så vil de gå i tenkeboksen for å vurdere de enkelte modellene, om det er behov for endringer eller ikke.
Fagmann til topps
De nye eierne vil lene seg på Russell Currie som er satt på som administrerende direktør. Currie har lang erfaring i bransjen, både som leder for Sunseekers testanlegg i Mallorca og testsjef ved Princess Yachts. Han kommer til Fairlines hovedkontor i Oundle fra stillingen som konsernsjef i Fairline North Mallorca. Fairline endrer selskapsnavn fra Fairline Boats til Fairline Yachts.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.