Rupert på 80 fot

Rupert på 80 fot

Svenske Rupert er i gang med byggingen av en superyacht på 80 fot.

 

AV AMUND RICH. LØKEN

 

Rupert, kjent for kraftfulle RIB-er til profesjonelt bruk, satser også i den øverste luksusklassen. Sist ut en 80-fots motoryacht, signert av den anerkjente svenske båtdesigner Ted Mannerfelt.

 

Rupert 80 er brutal, den er rask og likevel forseggjort og lekker til hver minste detalj. Båten er konstruert for fartsområdet 32-46 knop og den vil ha svært store drivstofftanker for maksimal rekkevidde. Båten blir produsert ved det svenske verftet i Täby utenfor Stockholm.

 

Rupert har kunder som krever mye av sine båter. Både den svenske sjøredningstjenesten, politiet og forsvaret står på kundelisten. Basert på mange års erfaring mener Rupert å ha de beste forutsetninger for å tilfresstille ekstremt høye krav fra privatkunder som vil ha noe ekstra. En 80-foter kan vel sies å være noe ekstra…

 

Akkurat nå er også en annen en kundebåt under produksjon, en båt basert på styrhusbåten Rupert 50, men med et forlenget akterdekk. Båten har doble MAN 800-motorer koblet til Rolls Roys vannjetaggregat og skal i følge produsenten lett klare 40-45 knop.

 

 

(14.05.2012)


Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.