Rotur til Danmark ble bok

Ulf.W.Johnsen08x.jpg

280.000 ÅRETAK: I åtte uker basket Ulf Terje Johnsen med havets krefter i robåt fra Mos til København. (Foto: Hans Eidstuen).
280.000 ÅRETAK: I åtte uker basket Ulf Terje Johnsen med havets krefter i robåt fra Mos til København. (Foto: Hans Eidstuen).

Rotur til Danmark ble bok

Han fikk mye alenetid i robåten sin, Ulf Terje Johnsen, der han gjennom åtte uker la 280.000 åretak og 648 kilometer bak seg i en 4.60 meter lang åpen robåt fra Moss til København. Nå har han samlet alle sine opplevelser og inntrykk mellom to permer.

Det skortet ikke på advarsler. Mange mente at den gamle skipper-Ulf, som hadde passert sine 70 år, ville ha problemer med å ta seg til Danmark i en 4.60 meter lang robåt. Vi vet jo at han klarte det, selv om det ble mange døgn med landligge i påvente av roligere hav. Og han har i etterkant innrømmet at det til tider ble mer utfordrende enn hva han hadde forestilt seg.

UTFORDRENDE: Det gikk bra, men ikke alle etapper var like idyllisk som denne.
UTFORDRENDE: Det gikk bra, men ikke alle etapper var like idyllisk som denne.
 

Nå har den skriveføre moderne utgaven av Terje Vigen  samlet alle sine opplevelser og inntrykk fra en spektakulær tur mellom to permer, og den er rikt illustrert. 

Båtmagasinet fulgte Ulf fra Moss til København i flere reportasjer og vår fotograf og designer Hans Eidstuen foreviget Ulf med flotte portretter som har fått hedersplass i boken.

Ulf har venner fra fjern og nær, derfor var det ikke mer enn rett og rimelig at han har oversatt boken til fem språk i en og samme bok. Forfatteren finansierer sitt bokprosjekt ved salg av boka (200 kr) og den kan bestilles direkte hos Ulf på telefon 454 91 954…

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.