Risikerer å måtte betale for falsk leteaksjon

Risikerer å måtte betale for falsk leteaksjon

Den berusede mannen urinerte over rekka mens båten gikk, falt i sjøen og grunnstøtte. Mannen hevdet så at ytterligere en person befant seg om bord. Nå risikerer han å måtte betale leteaksjonen. (16.04.09)

Av Therese Vågen

Både Sea King-helikopter, redningsskøyte og Kystvakt ble tilkalt for å lete etter den andre personen som i følge 46-åringen angivelig skulle ha vært om bord før grunnstøtingen. Selv etter at han ble gjort oppmerksom på at leteaksjonen var satt i gang, holdt mannen fast på forklaringen om at de var to om bord i båten før ulykken. Den andre personen viste seg derimot å være oppdiktet, og nå risikerer mannen å få regningen på trolig flere hundre tusen kroner for redningsaksjonen.

I følge Haugesunds Avis er det i tilatebeslutningen lagt ned påstand om erstatning både til båteier, forsikringsselskap og Hovedredningsenstarlen, for å ha navigert fritidsbåt slik at de oppstod fare for liv og helse, samt for å ha gitt uriktige opplysninger som var skikket til å framkalle frykt for noens liv eller helbred.

Den 19. mai skal saken opp i Sunnhordaland tingrett, og finner tingretten mannen skyldig etter tiltalen kan han risikere å måtte punge ut med flere hundre tusen kroner. I følge tekniske beregninger skal det koste mellom 50.000-70.000 kroner i timen å ha et Sea King-helikopter i lufta. Om også Redningsselskapet og Kystvakta ønsker å få dekket sine utgifter i forbindelse med den falske redningsaksjonen.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.