Rekordmange tar båtførerbeviset

sxc08822.jpg

REKORD: Aldri før har så mange vært på fjorden med godkjent båtførerbevis. Illustrasjonsfoto: Foto: Kyrre Lien / NTB-SCANPIX.
REKORD: Aldri før har så mange vært på fjorden med godkjent båtførerbevis. Illustrasjonsfoto: Foto: Kyrre Lien / NTB-SCANPIX.

Rekordmange tar båtførerbeviset

Nesten 15.000 fritidsbåtbrukere fikk utstedt båtførerbevis i første halvår 2015. Det er en økning på 17% i forhold til samme periode i fjor, og et rekordhøyt antall.

- Dette er en gledelig utvikling. Vi ser det som en bekreftelse på at vi lykkes med vårt holdningsskapende arbeid, og at bevisstheten omkring sikkerhet øker blant fritidsbåteierne, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.
Akselsen tror også debatten i vår rundt Stortingets flytevestpåbud om bord i fritidsbåter under åtte meter, har bidratt til denne bevisstheten.
Tall fra Norsk Test, som gjennomfører båtførerprøven og utsteder båtførerbevis på vegne av Sjøfartsdirektoratet, viser at 14.754 båtførerbevis ble utstedt i første halvår 2015. Tilsvarende periode i fjor var tallet 12.614.
Les hele saken her: http://www.sjofartsdir.no/om-direktoratet/aktuelt/nyheter/rekordmange-ta...

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.