Rekorden dansk igjen

rekordbåt.jpg

Ribcat One er en norskbygget båt, men det er to dansker som satte rekorden mellom Oslo og København.
Ribcat One er en norskbygget båt, men det er to dansker som satte rekorden mellom Oslo og København.

Rekorden dansk igjen

To dansker knuste den norske rekorden fra Oslo til København i dag.

De to danskene Jan Jørgensen og Peter Mastrup satte fredag ny fartsrekord i båt fra Oslo til København. De la ut med sin Ribcat One fra Oslo kl. 08.00, passerte Oscarsborg kl. 08.12 og ble klokket inn i København kl. 11.58. Det vil si på 3 timer og 58 minutter. Dermed ble den forrige rekorden fullstendig knust. Farten har ligget på mellom 60 og 85 knop (ca 110 - 160 km/t) det meste av veien, og turen har gått helt problemfritt. De to danskene hadde rekorden fra tidligere også, men den ble slått for 14 dager siden av nordmennene Terje Jordfald og Truls Kristiansen.

Båten er forøvrig norskprodusert. Det er Egil Ranvig som står bak designet. En tilsvarende båt har tidligere satt verdensrekord for RIB båter med en hastighet på 101,8 knop, men da med en 750 hk V-12 Lamborghini motor. Egil Ranvig er kjent for de opprinnelig Hydrolift-båtene som ble solgt og som nå er hos Bård Eker i Fredrikstad. Egil Ranvig har også designet Stormway-båtene og driver nå Cormate.

TV2 dekket rekordforsøket og hadde direktesending fra innkomsten i København for noen minutter siden. Det er derfra våre bilder er hentet.

Danskene Jan Jørgensen og Peter Mastrup feirer etter å ha gått i mål i København på under 4 timer på sin ferd fra Oslo

Danskene Jan Jørgensen og Peter Mastrup feirer etter å ha gått i mål i København på under 4 timer på sin ferd fra Oslo. (Skjermdump fra TV2)

København mindre enn fem timer unna
Vi rotet det litt til for oss
Med nød og neppe ny rekord 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.