Prytz slutter.

Erlend_prytz.jpg

Erlend Prytz, direktør i Norboat, er uenig med styret i Norboat om veien videre, og slutter i jobben fra 1/1.2015.
Erlend Prytz, direktør i Norboat, er uenig med styret i Norboat om veien videre, og slutter i jobben fra 1/1.2015.

Prytz slutter.

Administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat slutter til nyttår. Uenighet om strategien for organisasjonen er årsaken.

Norboat har sendt ut følgende pressemelding i dag:
 

Styret i Norboat AS og Erlend Prytz har kommet til enighet om at Erlend Prytz fratrer som administrerende direktør i selskapet med virkning fra 1.1.2015. Norboat AS er under vesentlig endring, og styret og Prytz har ulik oppfatning om gjennomføring av selskapets videre strategier.

Norboat er under større endring. Styret vil rette mer fokus mot medlemsorientert arbeid, herunder etablering av lokallag. Messen Båter i Sjøen skal videreutvikles, og medlemmene og Norges Varemesse skal gis solid støtte for å tilrettelegge for en vellykket gjennomføring av messen Sjøen for Alle, som nå er outsourcet. Det vil måtte bli mindre fokus rettet mot politisk og internasjonalt arbeid. Styret i Norboat ser frem til arbeid med videreutviklingen i kommende periode.  

Organisasjonen er ved et strategisk skille, ved at det er tatt beslutninger som gjør det naturlig for meg å søke nye utfordringer sier Erlend Prytz. I hovedsak er dette relatert til at vesentlige deler av vår operative virksomhet vil bli outsourcet fra 2015. Videre har styret bestemt at lokallag og enkeltmedlemmer skal ha mer fokus samtidig som saker jeg brenner for som politisk arbeid, utadrettet arbeid og internasjonal satsning ikke får samme oppmerksomhet.  Da er det naturlig for meg at vi gjør endringer. I tillegg er jeg generelt av den oppfatning at jeg som person, og Norboat som organisasjon, kan ha godt av nye impulser etter at jeg har vært 12 år i stillingen avslutter Prytz. Han avslutter sin stilling 31.12.2014, men vil bistå Norboat i en overgangsperiode. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.