Prytz slutter.

Erlend_prytz.jpg

Erlend Prytz, direktør i Norboat, er uenig med styret i Norboat om veien videre, og slutter i jobben fra 1/1.2015.
Erlend Prytz, direktør i Norboat, er uenig med styret i Norboat om veien videre, og slutter i jobben fra 1/1.2015.

Prytz slutter.

Administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat slutter til nyttår. Uenighet om strategien for organisasjonen er årsaken.

Norboat har sendt ut følgende pressemelding i dag:
 

Styret i Norboat AS og Erlend Prytz har kommet til enighet om at Erlend Prytz fratrer som administrerende direktør i selskapet med virkning fra 1.1.2015. Norboat AS er under vesentlig endring, og styret og Prytz har ulik oppfatning om gjennomføring av selskapets videre strategier.

Norboat er under større endring. Styret vil rette mer fokus mot medlemsorientert arbeid, herunder etablering av lokallag. Messen Båter i Sjøen skal videreutvikles, og medlemmene og Norges Varemesse skal gis solid støtte for å tilrettelegge for en vellykket gjennomføring av messen Sjøen for Alle, som nå er outsourcet. Det vil måtte bli mindre fokus rettet mot politisk og internasjonalt arbeid. Styret i Norboat ser frem til arbeid med videreutviklingen i kommende periode.  

Organisasjonen er ved et strategisk skille, ved at det er tatt beslutninger som gjør det naturlig for meg å søke nye utfordringer sier Erlend Prytz. I hovedsak er dette relatert til at vesentlige deler av vår operative virksomhet vil bli outsourcet fra 2015. Videre har styret bestemt at lokallag og enkeltmedlemmer skal ha mer fokus samtidig som saker jeg brenner for som politisk arbeid, utadrettet arbeid og internasjonal satsning ikke får samme oppmerksomhet.  Da er det naturlig for meg at vi gjør endringer. I tillegg er jeg generelt av den oppfatning at jeg som person, og Norboat som organisasjon, kan ha godt av nye impulser etter at jeg har vært 12 år i stillingen avslutter Prytz. Han avslutter sin stilling 31.12.2014, men vil bistå Norboat i en overgangsperiode. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.