Planlegger nytt Viksundselskap

Viksund335_30.jpg

NYE BÅTER: Roar Strømsnes i Skorgenes kjøpte konkursboet til Viksund Boats AS, men han får ikke bruke Viksundnavnet. Kanskje dukker det opp et nytt Viksundselskap som viderefører denne St.Cruz 335 med en ny 345. (Foto: Lars Kristian Larsen).
NYE BÅTER: Roar Strømsnes i Skorgenes kjøpte konkursboet til Viksund Boats AS, men han får ikke bruke Viksundnavnet. Kanskje dukker det opp et nytt Viksundselskap som viderefører denne St.Cruz 335 med en ny 345. (Foto: Lars Kristian Larsen).

Planlegger nytt Viksundselskap

Selv om Roar Strømsnes i Skorgenes har kjøpt konkursboet til Viksund Boats AS, er det usannsynlig at nye båter vil bære Viksund-navnet. Det har Erling Viksund satt en stopper for. Derimot kan det dukke opp Viksundbåter i et helt nytt selskap.

I siste nummer av Båtmagasinet, som nå er i handelen, sier innehaveren av selskapet Viksund Trading, som har alle rettigheter til merkevarenavnet Viksund, at det ikke er aktuelt å selge Viksundnavnet likevel.

   Da Viksund Boats AS gikk konkurs var rettighetene i følge Erling Viksund hos designselskapet Auctor AS. Bostyrer ble varslet om rettighetene, men valgte, fortsatt i følge Erling Viksund, å selge formene til Roar Strømsnes under forbehold om at Roar Strømsnes skulle ordne opp i rettighetene. Actor var i følge Viksund innstilt på å finne frem til en avtale. Erling Viksund var innstilt på å selge varemerket.

”Ugjenkallelig kansellert”
-Så viser det seg at ny eier ikke var villig til å betale hverken for former eller navn. Det som var et tilbud, er nå ugjenkallelig kansellert, sier Erling Viksund til Båtmagasinet. Viksund Trading har etter dette kjøpt designrettigheter fra Auctor. Viksund Trading har sammen med en ny investorgruppe besluttet å bygge nye former og sette i gang båtproduksjon av tre nye båter, Viksund 300, 345 og 385.

Tatt ut stevning
-Forholdet til bostyrer for Viksund Boats AS og Roar Strømsnes er overlatt til advokat. Han vil med det første ta ut stevning for å få stoppet ulovlig bruk av varemerket Viksund og urettmessig bruk av design, sier Erling Viksund til Båtmagasinet.

- Jeg kan bekrefte at jeg har fått en henvendelse fra Erling Viksunds advokat. Jeg er varslet om at dette kan bli sendt til rettsapparatet, sier bostyrer, advokat Egil Horstad.

-Din kommentar til det?

-Det er helt ok, så får vi en rask avklaring.

- Det sies at du ble varslet om stridigheter rundt rettighetene, men valgte å selge formene til Strømsnes. Din kommentar til det?

- Det eneste jeg vil si at det er riktig at jeg visste at det var flere syn på dette.

Nytt selskap
Erling Viksund sier at ny båtproduksjon av nye Viksund-båter, moderniserte St.Cruz-båter, planlegges uavhengig av stevningen. Hvor båtene skal bygges, og hvem som står bak det nye selskapet, vil han foreløpig ikke si noe om. Han mener det er realistisk at det første eksemplaret av nye Viksund er på vannet neste år.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.