Planlegger gigantisk båthotell i Vestfold

Planlegger gigantisk båthotell i Vestfold

På et pukkverk i Sande vil det i fremtiden stå et stilfullt båthotell med plass til 640 båter.

Av Sondre Paulsen, tilsjos.no

På Sando Pukkverk i Vestfold vil det mest sannsynlig være iherdig arbeidsaktivitet fra og med neste høst. Da starter etter planen byggingen av et nytt båthotell som vil skape mellom 15 og 20 arbeidsplasser.

Oslomannen Kristian Ødegaard har sammen med flere investorer satset penger på dette anlegget i Sande. I tillegg til at det vil være et stort båthotell, blir det også bryggeanlegg, som primært skal brukes av seilbåter, i følge Drammens tidene.

Anlegget vil ha en kostnadsramme på rundt 40 millioner kroner, skriver avisen.

Ødegaard har hentet ideen fra Florida, hvor båtene blir fraktet med spesialtruck inn til sitt ”hotellrom”.
Du kan reise ut på en spontan båttur en kveld ved å ringe noen timer i forveien.

- Da sørger de ansatte for at båten er på vannet og klar når du ankommer en snau time senere. Det eneste vi ikke ordner er reker og hvitvin, sier Ødegaard til DT. 

(29.10.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.