Pantera 41 - god for 73 knop

Pantera 41 - god for 73 knop

Den helt nye Pantera 41 med 1050 hester er god for 73 knop.

Av Lars Kristian Larsen

Amerikanske Pantera lager bestillingsbåter bygget for fart og løp. Men de sivile modellene sparker godt fra seg de også. Den nye 41-foteren har to Mercury-motorer som totalt gir 1050 hestekrefter. Det er minste tilgjengelige motoralternativ, og gir båten en toppfart på hele 73 knop, eller 135 kilometer i timen. Pantera 41 har 24-graders V-bunn og tosteppet skrog.


MOTORROMMET inneholder to hissige Mercury racingmotorer.

Det er kanskje ingen familiebåt, men overnattingsmulighetene er absolutt til stede med to køyer i forpiggen og soveplass for to i salongen. Toalettrom med separat dusj er det også blitt plass til.

Skal du kjøre fra denne må du enten skaffe deg en heftig Goldfish eller Hydrolifts nye C-32 SUN RR

Tekniske data - Pantera 41
Lengde i meter: 12.39
Bredde i mter: 2.54
Dyptgående i meter: 0.81
Drivstoffkapasitet i liter: 870
Køyeplasser: 4
Motor: 2 x Mercury racing EFI 525 hk
Drev: Mercury Bravo 1XR med fembladet propell
Mer info: www.panteraboats.com

 

(08.09.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.