Pål Virik Nilsen klar for ny sesong

pal3.jpg

RASKE BÅTER: Båtene i X Cat er katamaraner på 28 fot som drives av to motorer på til sammen 900 hestekrefter. Båtene kan komme opp i en toppfart på 110 knop, og i båten sitter det en pilot som styrer og navigerer og en thottlemann som har ansvaret for far
RASKE BÅTER: Båtene i X Cat er katamaraner på 28 fot som drives av to motorer på til sammen 900 hestekrefter. Båtene kan komme opp i en toppfart på 110 knop, og i båten sitter det en pilot som styrer og navigerer og en thottlemann som har ansvaret for far

Pål Virik Nilsen klar for ny sesong

Racerbåtfører Pål Virik Nilsen fra Sandefjord er klar for en full sesong i årets X Cat World Series. Han får tilbake sin gamle teamkamerat, Tom Barry-Cotter fra Australia, og skal kjøre for Team Gold Coast som er sponset av den australske feriebyen med samme navn. Sesongstart er allerede på fredag.

Pål Virik Nilsen er Norges mest erfarne racerbåtfører, og er nå klar for sin 23. sesong på vannet. Tidligere har 40-åringen blitt verdensmester i rundbane, og kjørt Offshore Class 1, men nå er det X Cat World Series som gjelder.
- X Cat har på mange måter tatt over som det mest prestisjefylte offshore-mesterskapet i verden. Båtene likner litt på i Class 1, men det er langt flere båter til start. Det er også det eneste internasjonale offshore-mesterskapet som har en lang og internasjonal kalender, forteller Pål Virik Nilsen.
UIM X Cat World Series starter med et løp i Fujairah i De Forente Arabiske Emirater den 27. februar, og etter løp i både Europa, Australia og Asia avsluttes sesongen etter totalt åtte løp i Abu Dhabi den 27. november. I fjor var det 17 team som tok poeng i mesterskapet.

NYTT TEAM: Pål Virik Nilsen viste frem sin nye båt, sponsorer og teamkamerat under en pressekonferanse i Fujairah onsdag.  Foto: Raffaello Bastiani / WPPA.
NYTT TEAM: Pål Virik Nilsen viste frem sin nye båt, sponsorer og teamkamerat under en pressekonferanse i Fujairah onsdag. Foto: Raffaello Bastiani / WPPA.

Høye ambisjoner
Pål Virik Nilsen kjørte deler av X Cat World Series i 2013 og 2014, og i år er ambisjonene høyere når han skal kjøre hele sesongen.
- Løpene i 2013 og 2014 har vært nyttige for å lære denne klassen, men i år satser vi på å kjempe helt i toppen. Jeg skal igjen dele cockpiten med Tom Barry-Cotter fra Australia, som jeg kjørte Offshore Class 1 sammen med tidligere.
Teamet Nilsen skal kjøre for heter Team Gold Coast, og er sponset av den australske byen med samme navn.
- Gold Coast er hjembyen til min teamkamerat, og vi skal også kjøre et løp i Gold Coast. Det blir gøy å komme tilbake til Australia, hvor jeg kjørte i flere sesonger i det australske offshore-mesterskapet for noen år siden

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.