Nytt sporingssystem

ilocatorms500_2.jpg

LITEN: iLOCATOR sporingsenheten (t.v) sender posisjonen til din smarttelefon via en egen app.
LITEN: iLOCATOR sporingsenheten (t.v) sender posisjonen til din smarttelefon via en egen app.

Nytt sporingssystem

iLOCATOR SM500 er en kompakt liten boks på størrelse med en fyrstikkeske.

Sporingsboksen iLOCATOR SM500 er ikke større enn ei fyrstikkeske, men likevel er den spekket med funksjoner.

Den lille boksen utstyres med et SIM-kort som gjør at du får tekstmelding dersom båten beveger seg - når den ikke burde bevege seg. iLOCATOR har innebygget batteri som gjør at senderen fortsatt fungerer selv om ledningen til båtens strømanlegg blir fjernet. GPS-mottakeren er også integrert i den beskjedne boksen.

Innebygget mikrofon
iLocator mottar altså GPS-signaler, og sender så ut båtens posisjon via GSM-nettet. Det er også utviklet en egen app for smarttelefoner som gjør det mulig å se båtens posisjon på et kart. Det er også mulig å sette opp et såkalt GeoFence, et område på en forhåndsvalgt radius som båten ikke skal bevege seg utenfor. Skjer det, varsles du med tekstmelding eller oppringning. Sporingsenheten har nemlig også innebygget mikrofon, som gjør at man kan høre lyden ombord i båten. Hører du stemmer eller motorlyd er det på tide å ta affære.

- Det fine med denne er at den ikke trenger et dyrt abonnement. Det eneste man trenger er et SIM-kort. Gjerne kontantkort, sier Thomas Wiken hos NavyTech, til Båtmagasinet.

Prisen er 1990 kroner inkl moms.

FUNKSJONER - iLOCATOR

  • Innebygget batteri, GPS mottaker og plass til et GSM SIM-kort
  • Gratis APP til Android og iPhone
  • Følg inntil 4 enheter fra samme APP
  • Sett opp GeoFence rundt båten, du varsles med tekstmelding eller oppringning.
  • Følg båten i Google Maps fra APPen.
  • G-sensor alarm hvis båtmotor for eksempel tiltes ned
  • SOS-knapp, Sender din posisjon direkte til inntil 4 andre mobiler
  • VOICE-avlytning -hør hva som skjer der tracker ligger.
  • USB tilkobling for lading eller tilkobling til båtens anlegg

Norsk importør er NavyTech på Høvik.

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.