Nytt liv til den oppblåsbare

L1000085.jpeg

Den ekstra flaska inneholder vann for å unngå at vaskemiddelet tørker på jolla.
Den ekstra flaska inneholder vann for å unngå at vaskemiddelet tørker på jolla.

Nytt liv til den oppblåsbare

En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.

Blue Marines «New Magic» serie er bra. Vi har brukt det på Achillesen vår i ni år. Selve vaskemiddelet er ganske «sinna» og er greit å jobbe med. Achilles er en av kvalitetsprodusentene som bygger i Hypalon. Et materiale som koster mer, men varer lenge. 

    Du må finne deg i to operasjoner. Først vask og så poleringen med middel fra samme leverandør. Hvis du er så uheldig at jolla er blitt grodd med ruskjell, kan disse fjernes ved hjelp av å skrape dem bort med en spiseskje, - enkelt og greit. Da skader du ikke materialet. Hvis ruskjellenes «grunnmur» sitter igjen, fjerner jeg dem med  stålullsåpen «Svint».

Ruskjell skraper du av med en spiseskje og den hvite «grunnmuren» fjerner du lett med stålullsåpen «Svint».
Ruskjell skraper du av med en spiseskje og den hvite «grunnmuren» fjerner du lett med stålullsåpen «Svint».

    Som skrevet. Selve vaskemidlet virker ganske hissig, men den ti år gamle Achillesen lever i beste velgående. Jeg er veldig nøye med poleringen etterpå. Plastflaskene er drøye og takk for det, - her snakker vi nemlig om polpriser. Vi har sjekket noen nettbutikker og du finner midlene på flere nettsteder. Gjør et Google-søk på «Blue Marine».

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.