Nytt liv til den oppblåsbare

L1000085.jpeg

Den ekstra flaska inneholder vann for å unngå at vaskemiddelet tørker på jolla.
Den ekstra flaska inneholder vann for å unngå at vaskemiddelet tørker på jolla.

Nytt liv til den oppblåsbare

En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.

Blue Marines «New Magic» serie er bra. Vi har brukt det på Achillesen vår i ni år. Selve vaskemiddelet er ganske «sinna» og er greit å jobbe med. Achilles er en av kvalitetsprodusentene som bygger i Hypalon. Et materiale som koster mer, men varer lenge. 

    Du må finne deg i to operasjoner. Først vask og så poleringen med middel fra samme leverandør. Hvis du er så uheldig at jolla er blitt grodd med ruskjell, kan disse fjernes ved hjelp av å skrape dem bort med en spiseskje, - enkelt og greit. Da skader du ikke materialet. Hvis ruskjellenes «grunnmur» sitter igjen, fjerner jeg dem med  stålullsåpen «Svint».

Ruskjell skraper du av med en spiseskje og den hvite «grunnmuren» fjerner du lett med stålullsåpen «Svint».
Ruskjell skraper du av med en spiseskje og den hvite «grunnmuren» fjerner du lett med stålullsåpen «Svint».

    Som skrevet. Selve vaskemidlet virker ganske hissig, men den ti år gamle Achillesen lever i beste velgående. Jeg er veldig nøye med poleringen etterpå. Plastflaskene er drøye og takk for det, - her snakker vi nemlig om polpriser. Vi har sjekket noen nettbutikker og du finner midlene på flere nettsteder. Gjør et Google-søk på «Blue Marine».

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.