Nytt design - nye funksjoner

Nytt design - nye funksjoner

Japanske Icom er kanskje best kjent for sine jaktradioer. Men firmaet lager også meget gode maritime radioer. Nå er to nye modeller på vei ut i butikkene.

Av Lars Kristian Larsen

Den håndholdte M92D kommer i både hvit og sort utførelse. Radioen har fått et helt nytt design, samt innebygget GPS og DSC. DSC (Digital SeICall) gjør at man i en nødsituasjon bare kan trykke på nød-knappen for å sende ut et nødanrop som både inneholder fartøyets posisjon og identifikasjon. I tillegg flyter VHF-en. Den begynner også å blinke når nødknappen utløses, eller når den kommer i kontakt med store mengder vann. Blinkingen fungerer selv om VHF-er er slått av.
M92D er IPX7-vanntett og bruker 5 watt i standymodus. VHF-en har et 1500 mAh batteri, som gir levetid på inntil 10 timer
Prisen er 299 dollar i USA. Regn med en noe høyere pris når den kommer til Norge.

Icom introduserte også en ny stasjonær VHF under båtmessa i Miami nylig. M424 har de samme egenskapene som den bærbare modellen. Dette inkluderer en helt ny støydempingsteknologi som reduserer bakgrunnsstøy med inntil 90 prosent.
VHF-en har innebygget 10-watts forsterker, som gjør at man kan bruke VHF-en som en ropert ved å snakke inn i mikrofonen. Alle mann på dekk!
Prisen i USA er 299 dollar.

Norsk importør: www.123com.no

(24.02.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.