Nytt bekjentskap i norske farvann

Nytt bekjentskap i norske farvann

Alve Marine på Nøtterøy har startet import av italienske Stingher-båter. Den først ankomne er en 22-fots RIB som i stor grad kan skreddersys kundens ønsker.

Av Lars Kristian Larsen

Halvdan Alve i Alve Marine har nettopp fått den første Stingher-båten til Norge. 22 Diablo er en lukseriøs RIB som nok tilhører det øvre prissjiktet. Med 200 hk Evinrude E-tec, havner gildet på 479 000 kroner. Da får man riktignok med en hel del utstyr som komplett putesett, targabøyle, ferskvannstank, dusj, badestige, hydraulisk styring og vannskikrok.

-Dette er håndbygde båter i svært høy kvalitet som kan leveres i ditt eget design, sier Alve til Båtmagasinet.

Med det mener han at kunden selv kan velge sin helt egen farge på skrog, puter og pongtonger. Som standard kan man velge mellom svart, hvitt eller cappuccino. Men ønskes en annen farge, står kunden altså fritt til å velge denne selv, mot et tillegg i prisen.

-Du kan få den i rosa, om du vil, men annenhåndsverdien kan fort bli litt begrenset, humrer Alve.

Han har brukt lang tid på å finne den båten han selv mener er verdt å importere, basert på kvalitetsinntrykk og kjøreglede.

-Denne har jeg virkelig testet med ulike motorer og under forskjellige forhold. Med 200 hk går båten nøyaktig 50 knop med en mann om bord. Med tre mann i båten går den rundt 48, sier Alve.

Tekniske data Stingher 22 Diablo
Lengde i meter: 6,8
Bredde i meter: 2,84
Vekt i kilo: 800
Maks ant personer: 12
Motor fra-til i hk: 150-225
Antall kamre i pongtongene: 6
Drivstofftank i liter: 300
Vanntank i liter: 50
Pris med 200 hk: 478.900
Mer info: www.alvemarine.no

 

(26.05.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.