Nytt båtsenter

Nytt båtsenter

I de gamle lokalene til Nidelv Båtbyggeri i Arendal blir det nå båtsenter.

Av Hans Due

Agder Boat AS, Nilsen Båtbyggeri AS og Den Glade Båtmegler har gått sammen om å lage et båtsenter i de gamle lokalene til tidligere Nidelv Båtbyggeri som ligger helt nede ved Nidelven på Bjorbekk i Arendal. Her blir det både utstillingshall og produksjonslokaler.
Nilsen Båtbyggeri AS skal produsere N-610 og N-690 og N-25 i samme lokaler. Noen av disse vil bli utstilt i samme utstillingshall.

Agder Boat AS er nå forhandler av følgende:
• Båtene AMT og Terhi
• Påhengere fra Honda - fra 2,3hk til 225 hk
• Påhengere fra Tohatsu - fra 2,5hk til 115hk

Bedriften er selvsagt fremdeles produsent av de velkjente Agder-båtene:
• Agder 840
• Agder 880TC
• Agder 630HT
• Seaway 485
• Nyheten Agder Patrol 28/32

Det er også en nyoppstartet produsent av syrefaste rekker i bedriftens fabrikklokaler. De tre aktørene har også utvidet servicetilbud med mulighet for service, reparasjon og vinteropplag av båter motorer og vinsjer. I tillegg har de tilgang til stor truck til ilandsetting av båter. (23.11.2011)

Utstillingslokalene er åpne mandag til lørdag, samt søndag etter avtale, og det vil være mulig å se blant annet Agder, N-Båtene, AMT, Honda og Tohatsu Og Engbo vinsjer og trøstere.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.