Nyhetene som utmerket seg

Nyhetene som utmerket seg

Årets messenyheter er kåret av fagjuryen på Sjøen for alle. I klassen fra 17-24 fot stakk Askeladden C62 X-over (bildet) av med prisen.

Av Lars Kristian Larsen

Under båtmessa Sjøen for alle, som fortsatt er i gang på Lillestrøm har nå messas nyheter blitt kåret. Fagjuryen bestående av Hans Due (juryformann og sjefredaktør i Båtmagasinet), Terje Haugen (Vi menn båt), Frode Pedersen (Båtliv) og Pål Silberg (frilansjournalist) har kåret Sandstrøm 495 AC, Askeladden C62 X-over og NorStar 350ST til de beste nyhetene. I tillegg vant skroggjennomføringene i kompositt fra Ilas marine prisen for årets messeutstyr.

- Vi har lagt vekt på brukervennlighet, kvalitet, finish og ikke minst hva du får for pengene. Vi har ikke tatt stilling til sjøegenskapene da mye er så nytt at vi ikke har rukket å teste det ennå, sier Terje Haugen til Båtmagasinet. 

Til og med 16 fot
I den minste klassen, for båter til og med 16 fot vant svenske Sandström for sin 495 AC. Dette er en enkel og smart landstedsbåt med et lite styrhus som beskytter mot vind og regn. Alt det nødvendige er på plass. Du får også med årer og åregafler på kjøpet.

- Dette er en enkel og gjennomtenkt båt for den jevne bruker. Prisen er heller ikke avskrekkende, sier Haugen.

De andre nominerte var Marinekart 338 og Walker Bay Generation 430

17-24 fot
I denne klassen vant Askeladden med sin C62 X-over. Askeladden har trukket vindskjermen på daycruiseren C62 lenger frem og fått til en stor og svært sosial uteplass.

-Askeladden har gjort noen få enkle grep, og fått til en sosial og trivelig daycruiser, sier Terje Haugen.

De andre nominerte var Galia 670MC, Morgan 535BR og Quicksilver 675 Activ Sundeck

Fra og med 25 fot
Nor Star 350 ST ble kåret til årets messenyhet i denne klassen. Det opprinnelige Elwaro-skroget (Elwaro 1030 Seanna) ble tatt frem igjen under Nor Star-navnet rundt 2005. Båten har fått nye detaljer som "soft-top" i overbygget, og hele innredningen er ny. I dag fremstår båten som en god og braktisk bruksbåt for familien.

- 350ST har fått flere gode og praktiske oppgraderinger, med en klar forakring til det praktiske båtliv. Til tross for at dette er en litt eldre båt holder designet fortsatt mål, sier Haugen.

De andre nominerte i klassen var Ardea 32, Riis 800 Twin Cab og Nord West 430.

Årets messeutstyr
Årets messeutstyr er også kåret. Ilas marines skroggjennomføringer i kompositt vant denne klassen. Materialet har de fordelene at det ikke korroderer og det tåler frost. At utstyret kan utrustes med sensorer som forteller om kranene er åpne eller lukket er også et pluss.

Andre nominerte: ZF Singelpoddrev, Hella Auroled touch og Wee marines blinkende utriggerlys.

 

(25.03.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.