Nyhetene som utmerket seg

Nyhetene som utmerket seg

Årets messenyheter er kåret av fagjuryen på Sjøen for alle. I klassen fra 17-24 fot stakk Askeladden C62 X-over (bildet) av med prisen.

Av Lars Kristian Larsen

Under båtmessa Sjøen for alle, som fortsatt er i gang på Lillestrøm har nå messas nyheter blitt kåret. Fagjuryen bestående av Hans Due (juryformann og sjefredaktør i Båtmagasinet), Terje Haugen (Vi menn båt), Frode Pedersen (Båtliv) og Pål Silberg (frilansjournalist) har kåret Sandstrøm 495 AC, Askeladden C62 X-over og NorStar 350ST til de beste nyhetene. I tillegg vant skroggjennomføringene i kompositt fra Ilas marine prisen for årets messeutstyr.

- Vi har lagt vekt på brukervennlighet, kvalitet, finish og ikke minst hva du får for pengene. Vi har ikke tatt stilling til sjøegenskapene da mye er så nytt at vi ikke har rukket å teste det ennå, sier Terje Haugen til Båtmagasinet. 

Til og med 16 fot
I den minste klassen, for båter til og med 16 fot vant svenske Sandström for sin 495 AC. Dette er en enkel og smart landstedsbåt med et lite styrhus som beskytter mot vind og regn. Alt det nødvendige er på plass. Du får også med årer og åregafler på kjøpet.

- Dette er en enkel og gjennomtenkt båt for den jevne bruker. Prisen er heller ikke avskrekkende, sier Haugen.

De andre nominerte var Marinekart 338 og Walker Bay Generation 430

17-24 fot
I denne klassen vant Askeladden med sin C62 X-over. Askeladden har trukket vindskjermen på daycruiseren C62 lenger frem og fått til en stor og svært sosial uteplass.

-Askeladden har gjort noen få enkle grep, og fått til en sosial og trivelig daycruiser, sier Terje Haugen.

De andre nominerte var Galia 670MC, Morgan 535BR og Quicksilver 675 Activ Sundeck

Fra og med 25 fot
Nor Star 350 ST ble kåret til årets messenyhet i denne klassen. Det opprinnelige Elwaro-skroget (Elwaro 1030 Seanna) ble tatt frem igjen under Nor Star-navnet rundt 2005. Båten har fått nye detaljer som "soft-top" i overbygget, og hele innredningen er ny. I dag fremstår båten som en god og braktisk bruksbåt for familien.

- 350ST har fått flere gode og praktiske oppgraderinger, med en klar forakring til det praktiske båtliv. Til tross for at dette er en litt eldre båt holder designet fortsatt mål, sier Haugen.

De andre nominerte i klassen var Ardea 32, Riis 800 Twin Cab og Nord West 430.

Årets messeutstyr
Årets messeutstyr er også kåret. Ilas marines skroggjennomføringer i kompositt vant denne klassen. Materialet har de fordelene at det ikke korroderer og det tåler frost. At utstyret kan utrustes med sensorer som forteller om kranene er åpne eller lukket er også et pluss.

Andre nominerte: ZF Singelpoddrev, Hella Auroled touch og Wee marines blinkende utriggerlys.

 

(25.03.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.