Nye Norsk Båtsenter etablert

Nye Norsk Båtsenter etablert

8.2.2011 ble selskapet Nye norsk båtsenter etablert. Overtar Arne Høvik konkursrammede Norsk Båtsenter?

Av Lars Kristian Larsen

- Det er bare et selskap vi har etablert, sier daglig leder i Nye Norsk Båtsenter, Arne Høvik til Båtmagasinet på spørsmål om han skal ta over Norsk Båtsenter i Bergen.

Arne Høvik eide og drev Norsk Båtsenter i Bergen. Sammen med Olav Stølsli som salgssjef gjorde de stor suksess i Dollviken i Bergen. Høvik solgte så senteret med tilhørende agenturer til Johs Lunde Marine Group. Lunde fulgte ikke opp suksessen fra tidligere eier, og Norsk Båtsenter gikk konkurs, sammen med hele Johs Lunde Marine group.

Tar Høvik over?
Spørsmålet om Arne Høvik vil ta over har ligget i lufta helt siden JLMG gikk konkurs. Mye kan tyde på nettopp det kommer til å skje. I en eller annen form. Det nye selskapet som er etablert har som formål å drive med båtsalg, båtmegling, import-, eksportagentur, samt service og reparsjonsvirksomhet for båt.

- Jeg har ingen kommenterer på det nåværende tidspunkt, sier en svært ordknapp Arne Høvik til Båtmagasinet.

Nye Norsk Båtsenter er etablert med en aksjekapital på 100 000 kroner. Daglig leder er Arne Høvik, mens styrets leder er Dagfinn Heradstveit. Styremedlemmer er Arne Høvik, Olav Børge Stølsli, Terje Magne Gundersen og Kjell Haugland.

Det har tidligere vært spekulert i om britiske Princess ville ta over selskapet. De meldte for et par uker siden at de var i samtaler med lokale aktører for å drive selskapet videre.

Johannes Lunde i syden
Dagens næringsliv skriver i dag at tidligere eier av Norsk Båtseter, Johannes Lunde, har reist til Gran Canaria. Dette skal han ha gjort allerede i januar, like etter at båtimperiet kollapset. Avisen melder at Lunde bor på et eksklusivt ferieanlegg på øya.

Bostyrer i Lunde-konkursen, Frederik Bie, er lite imponert over "forsvinningen".

- Johannes Lunde har reist uten å be om et slikt samtykke. Det er selvsagt problematisk, sier advokaten til avisen.
 

 

(14.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.