Nye modeller fra Bavaria slår godt an

Sport 330 SoftTop.JPG

SELGER GODT: Bavaria 330 Softtop selger godt i Norge, melder den norske importøren.
SELGER GODT: Bavaria 330 Softtop selger godt i Norge, melder den norske importøren.

Nye modeller fra Bavaria slår godt an

I løpet av det siste året har Bavaria fornyet hele sin motorbåtserie. Det startet med de nye Sport 360 og Sport 400, og senere har flaggskipet Sport 450 og de minste modellene Sport 330 og Sport 300 blitt lansert.

-Målet med fornyelsen har vært å tilpasse båtene etter dagens ønsker og behov. Det er foretatt en omfattende innsamling og analyse av tilbakemeldinger fra kunder via forhandlerne, sier importør Lars-Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge AS.
Lytter til Norge
Norge har vært sentral i denne prosessen, som styremedlem i Bavaria Product Advisory Board, og med en stor kundebase bestående av mange erfarne båtfolk.
-Norske båtbrukere er relativt kravstore til funksjonalitet og brukervennlighet grunnet korte sesonger med mye skiftende vær og vind. Fungerer det i Norge, fungerer det som regel i resten av verden også» sier Bavaria importør Lars-Erik Solvang.

Resultatet av analysene viste at kundene hadde spesielt to ønsker som utmerket seg: Sosiale og romslige båter med flere sitteplasser ute i cockpit, også i fartsretning underveis. Og enkle kalesjeløsninger og økende etterspørsel etter delvis og helt lukkede båter.
Økte salget med 50 % 
Bavaria har på bakgrunn av dette fornyet cockpit layouten i alle modeller samt utviklet flere nyetakløsninger. Spesielt er endringene på de mindre modellene merkbare ved at faste solsenger er erstattetmed store sittegrupper som også er fleksible og kan gjøres om til solsenger. Takløsningene i styrhuset leveres i flere varianter til hvert enkelt skrog for å tilfredsstille ulike kunders krav:  Open: Den tradisjonelle åpne cabriolet versjonen med targabøyle. SoftTop: Stort foldbart tekstiltak som gir mye sol og luft og enklere kalesjehåndtering. Coupe: Lukket båt med tredelt skyvedør i glass for maksimal åpning samt elektrisk skyvetak i GRP.
-Dette har gitt gode resultater, sier Solvang. Bavaria Motorbåt Norge har i 2015 økt salget med 50% fra foregående år.
-Det på tross av at flere av de minste modellene som Sport 300 og Sport 330 SoftTop ikke ble lansert før etter sommerferien, sier han. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.