To nye fra Ibiza Boats

Ibiza 20 BR 2013.jpg

NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.
NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.

To nye fra Ibiza Boats

Ibiza Boats AS slipper to nyheter under "Sjøen for alle" som starter onsdag.

Ibiza Boats AS lanserer i vår to nye modeller basert på samme skrog. Det blir henholdsvis en bowrider og en skjærgårdsjeep på 20 fot, som begge blir prisgunstige.

I følge Helge Duus i Ibiza er 20-foteren basert på en videreutvikling av Ibiza 19/20 Touring-skroget, med justert bunnkonstruksjon og en liten forlengelse. Bowriderversjonen er allerede sjøsatt og testkjørt, og har et nytt og noe strammere design enn det vi kjenner fra før. I utviklingen er det ifølge Duus lagt vekt på å lage en brukervennlig og komfortabel innredning for hele familien.

NYHET Nye Ibiza 20 Sport har fått sentermontert styrekonsoll, med stor solseng forut.

Reintroduserer skjærgårdsjeepen
Allerede i 2004 faset Ibiza ut de siste skjærgårdsjeep-modellen fra programmet, men nå reintroduseres også Sport-serien med Ibiza 20 Sport.

– Det er det enkle, funksjonelle og brukervennlige som senker terskelen for båtbruken og gjør den bekymringsløs som er grunntanken bak nye Ibiza 20 Sport, sier Helge Duus.

– 20 Sport får et nedsenket fordekk med en stor solseng. Likevel er det enkelt å bevege seg på sidene av konsollen og frem over baugen. Under fordekket og inn i den doble førerkonsollen er det kjempestort stuverom. Et nyutviklet kalesjesystem med bøyler og duk som trekkes opp forfra og over konsollen som en sprayhood, er en av løsningene vi er godt fornøyd med. Båten leveres dessuten med vindskjerm i glass slik at vindusviskeren ikke lager riper, noe vi er nær alene om å tilby. Begge modellene er bygget for å ha optimale ytelser med en Suzuki 140-hester på hekken, sier Duus.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.