To nye fra Ibiza Boats

Ibiza 20 BR 2013.jpg

NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.
NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.

To nye fra Ibiza Boats

Ibiza Boats AS slipper to nyheter under "Sjøen for alle" som starter onsdag.

Ibiza Boats AS lanserer i vår to nye modeller basert på samme skrog. Det blir henholdsvis en bowrider og en skjærgårdsjeep på 20 fot, som begge blir prisgunstige.

I følge Helge Duus i Ibiza er 20-foteren basert på en videreutvikling av Ibiza 19/20 Touring-skroget, med justert bunnkonstruksjon og en liten forlengelse. Bowriderversjonen er allerede sjøsatt og testkjørt, og har et nytt og noe strammere design enn det vi kjenner fra før. I utviklingen er det ifølge Duus lagt vekt på å lage en brukervennlig og komfortabel innredning for hele familien.

NYHET Nye Ibiza 20 Sport har fått sentermontert styrekonsoll, med stor solseng forut.

Reintroduserer skjærgårdsjeepen
Allerede i 2004 faset Ibiza ut de siste skjærgårdsjeep-modellen fra programmet, men nå reintroduseres også Sport-serien med Ibiza 20 Sport.

– Det er det enkle, funksjonelle og brukervennlige som senker terskelen for båtbruken og gjør den bekymringsløs som er grunntanken bak nye Ibiza 20 Sport, sier Helge Duus.

– 20 Sport får et nedsenket fordekk med en stor solseng. Likevel er det enkelt å bevege seg på sidene av konsollen og frem over baugen. Under fordekket og inn i den doble førerkonsollen er det kjempestort stuverom. Et nyutviklet kalesjesystem med bøyler og duk som trekkes opp forfra og over konsollen som en sprayhood, er en av løsningene vi er godt fornøyd med. Båten leveres dessuten med vindskjerm i glass slik at vindusviskeren ikke lager riper, noe vi er nær alene om å tilby. Begge modellene er bygget for å ha optimale ytelser med en Suzuki 140-hester på hekken, sier Duus.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.