Ny stor Marex uten akterlugar

Marex 375- akteroppslag.jpg

MAREX: Marex lanserer ny 37-foter, denne gang uten akterlugar.
MAREX: Marex lanserer ny 37-foter, denne gang uten akterlugar.

Ny stor Marex uten akterlugar

Den moderne båtfamilien ønsker å oppholde seg mest mulig ute på båten og i styrhuset. Derfor er salongen under dekk overflødig. Dette er også konseptet i Marex nye 375, en båt ganske lik prisbelønte 370 Aft, men uten akterlugar.

Du drar lett kjensel på linjene og formene. Marex er i ferd med å lage et alternativ til sin vellykkede 370 Aft. I nyheten, som skal lanseres til høsten, er det gjort plass til to store sittegrupper, én innenfor skyvedøren og én utenfor. Den store byssa er plassert oppe. Sittegruppen ute kan ryddes vekk eller det kan bygges løsninger etter ønske.  Hovedvekten er lagt på at dagens kunder ønsker å oppholde seg oppe uten sittegruppe under dekk.

To store doble lugarer

Under dekk vil den ha to store doble lugarer. I den romslige kapteinlugaren vil det bli full stå høyde, og en stor dobbel køye og masse av skapplass. I den senterplasserte doble midtlugaren vil det også være godt med plass. Toalettet og dusjrom vil være plasser mellom begge lugarene. Alle rom vil få generøst med lys gjennom innfelte sidevinduer.

To store sittegrupper

375 vil også ha to store sittegrupper, med sitteplass til seks personer i hver sitte gruppe. Den fremre delen av sofaen kan vippes bakover slik at man får to sitteplasser i kjøreretningen.

-Vi har integrert en barstolløsning ved det ene bordet som spesielt kokken vil sette pris på. Byssa er plassert ute, da svært mange av våre kunder ikke liker å lage mat under dekk, sier Thomas Aalrud til Båtmagasinet. Byssa vil inneholde et stor 130 liters kjøleskap og en 35 liters fryser, pluss en ovn som standard. Stekeovn og kokeapparat vil være på gass. Byssa vil ha godt med skuffer og skap. Sittegruppen ute kan enkelt gjøres om til en stor solseng på flotte dager. Med to store sittegrupper i båten, har man luksusen med å velge hvor man vil sitte i henhold til være og vind. Båten får et romslig toalettrom.

 

Én eller to motorer

Båten vil bli utstyrt med singel og doble drev. Styrekonsollen på Marex 375 vil ha en ergonomisk utformet og ukomplisert dashbord, uten for mange instrumenter, men plass til en stor plotter. Marex har laget det lett å bevege seg rundt på båten med brede nedsenkende dollbord og egen passasje fra badeplattformen rett inn i styrhuset. På badeplattform er det laget en sittebenk og lagringsplass for fendere og annet utstyr.

 

Ny kalesjeløsning

Marex jobber kontinuerlig med å komme frem med smarte nye kalesje løsninger når det lanseres nye modeller, sier Thomas Aalrud. Over cockpiten vil båten få en stor skyvetakluke. Over akterdekket på 375-versjonen har vi skyvetak med presenning som på vår siste 37 foter, men vi har igjen tenkt nytt og praktisk. Vi lar det siste bli en overraskelse…

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.