Ny prinsesse på vei

Ny prinsesse på vei

Engelske Princess fortsetter lanseringen av nye modeller. Siste tilskudd er en 59-fots flybridgebåt, som erstatter Princess 54.

Av Lars Kristian Larsen

Den 18 meter lange prinsessa, Princess 56,  får tre store lugarer pluss en mannskapslugar for en person akter (valgfritt).  De største lugarene ligger forut og midtskips og har dobbeltkøyer, mens en noe mindre lugar med to separate køyer er plassert på styrbord side. De seks personene som kan overnatte under dekk deler på to toalettrom med dusj.


STYRHUSSALONGEN har stor sofa, og avslappende atmosfære.

Beveger vi oss opp i styrhussalongen finnes romslig bysse på styrbord side i bakkant av styreposisjonen.  Vis-à-vis byssa finnes en dinette der det burde være bekvemt å innta frokosten. Lengst akter i styrhuset er det sosiale området i båter. Her er det TV og komfortable sofaer, samt salongbord.

På flybridgen er det plass til et stort selskap rundt bordet. Her i høyden finnes stor wetbar, vask, kjøleskap og elektrisk grill. I tillegg er det en liten L-sofa ved siden av styreposisjonen. Denne kan gjøres om til solseng.

Båten kan utrustes med to ganger Volvo Penta D13-800, som gir en toppfart på 33 knop. Klarer du deg med 1430 hk kan du velge dobeltinstallasjon av Catepillar C12A med 715 hk. Da er toppfarten rundt 29 knop.

- Båten skal lanseres høsten 2012. Etter planen skal hun premierevises på Cannes boat show, sier markedskoordinator Danielle Emery til Båtmagasinet.

Prisen starter på 880 000 britiske pund, inkludert engelske avgifter.

Tekniske data - Princess 56
Lengde i meter: 18.11
Bredde i meter: 4.78
Vekt i tonn: 26,8
Drivstoffkapasitet: 2650 liter
Info: www.norskbatsenter.no og www.princessyachts.com

(02.05.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.