Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Vaagen boats på Aukra lanserer en helt ny skjærgårdsjeep på drøye 16 fot.

Av Lars Kristian Larsen

Vaagens nye selvlensende skjærgårdsjeep er nøyaktig fem meter lang og to meter bred. Skroget er det samme som på Skarpnes 500.  Båten er beregnet for påhengsmotor fra 40 til 60 hk. Med 40-hesteren klarer jeepen 30 knop på topp. Med største motoralternativ vil toppfarten trolig ligge i underkant av 40 knop.

Vaagen 500 har sidemontert styrekonsoll med førerposisjon noe inn mot senter av båten. Det gir i de fleste tilfeller en bedre balansert båt om du kjører alene. Ellers har båten høyt fribord og solide syrefaste rekker i hele båtens lengde. Dekkslayouten er sparsommelig utnyttet med tanke på sitteplasser. Men til gjengjeld får man bedre plass til teiner og annet fiskeutstyr. Båtens primære bruksområde er trolig som landsteds- og fiskebåt. Brakettfester for fiskeutstyr kan også integreres i skroget.

Badestige, akterlanterne og låsbare stuverom er standardutstyr mens plotter, konsolltrekk og puter må kjøpes ekstra.

Standard båt uten motor koster 81 000 kr, mens med 40 hk Selva ender regnestykket på 145 000 kr.

Utvider forhandlernettet
Med to nye modeller på programmet (Vaagen 420 og Vaagen 500) utvider Vaagen boats med tre nye forhandlere i Trondheim, Fosnavåg og Søgne.

Vi er veldig fornøyd med å få på plass forhandleravtaler som dekker hele Sør-Norge fra Trondheim til Søgne. Vi jobber også med å få til en avtale for Nord-Norge, sier Jan Knutsen, båtkonstruktør og daglig leder i Vaagen Boats AS.


www.vaagenboats.no
 

(23.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.