Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Vaagen boats på Aukra lanserer en helt ny skjærgårdsjeep på drøye 16 fot.

Av Lars Kristian Larsen

Vaagens nye selvlensende skjærgårdsjeep er nøyaktig fem meter lang og to meter bred. Skroget er det samme som på Skarpnes 500.  Båten er beregnet for påhengsmotor fra 40 til 60 hk. Med 40-hesteren klarer jeepen 30 knop på topp. Med største motoralternativ vil toppfarten trolig ligge i underkant av 40 knop.

Vaagen 500 har sidemontert styrekonsoll med førerposisjon noe inn mot senter av båten. Det gir i de fleste tilfeller en bedre balansert båt om du kjører alene. Ellers har båten høyt fribord og solide syrefaste rekker i hele båtens lengde. Dekkslayouten er sparsommelig utnyttet med tanke på sitteplasser. Men til gjengjeld får man bedre plass til teiner og annet fiskeutstyr. Båtens primære bruksområde er trolig som landsteds- og fiskebåt. Brakettfester for fiskeutstyr kan også integreres i skroget.

Badestige, akterlanterne og låsbare stuverom er standardutstyr mens plotter, konsolltrekk og puter må kjøpes ekstra.

Standard båt uten motor koster 81 000 kr, mens med 40 hk Selva ender regnestykket på 145 000 kr.

Utvider forhandlernettet
Med to nye modeller på programmet (Vaagen 420 og Vaagen 500) utvider Vaagen boats med tre nye forhandlere i Trondheim, Fosnavåg og Søgne.

Vi er veldig fornøyd med å få på plass forhandleravtaler som dekker hele Sør-Norge fra Trondheim til Søgne. Vi jobber også med å få til en avtale for Nord-Norge, sier Jan Knutsen, båtkonstruktør og daglig leder i Vaagen Boats AS.


www.vaagenboats.no
 

(23.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.