Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Ny norskprodusert skjærgårdsjeep

Vaagen boats på Aukra lanserer en helt ny skjærgårdsjeep på drøye 16 fot.

Av Lars Kristian Larsen

Vaagens nye selvlensende skjærgårdsjeep er nøyaktig fem meter lang og to meter bred. Skroget er det samme som på Skarpnes 500.  Båten er beregnet for påhengsmotor fra 40 til 60 hk. Med 40-hesteren klarer jeepen 30 knop på topp. Med største motoralternativ vil toppfarten trolig ligge i underkant av 40 knop.

Vaagen 500 har sidemontert styrekonsoll med førerposisjon noe inn mot senter av båten. Det gir i de fleste tilfeller en bedre balansert båt om du kjører alene. Ellers har båten høyt fribord og solide syrefaste rekker i hele båtens lengde. Dekkslayouten er sparsommelig utnyttet med tanke på sitteplasser. Men til gjengjeld får man bedre plass til teiner og annet fiskeutstyr. Båtens primære bruksområde er trolig som landsteds- og fiskebåt. Brakettfester for fiskeutstyr kan også integreres i skroget.

Badestige, akterlanterne og låsbare stuverom er standardutstyr mens plotter, konsolltrekk og puter må kjøpes ekstra.

Standard båt uten motor koster 81 000 kr, mens med 40 hk Selva ender regnestykket på 145 000 kr.

Utvider forhandlernettet
Med to nye modeller på programmet (Vaagen 420 og Vaagen 500) utvider Vaagen boats med tre nye forhandlere i Trondheim, Fosnavåg og Søgne.

Vi er veldig fornøyd med å få på plass forhandleravtaler som dekker hele Sør-Norge fra Trondheim til Søgne. Vi jobber også med å få til en avtale for Nord-Norge, sier Jan Knutsen, båtkonstruktør og daglig leder i Vaagen Boats AS.


www.vaagenboats.no
 

(23.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.