Ny Manhattan-modell fra Sunseeker

Ny Manhattan-modell fra Sunseeker

Den nye Sunseeker 53 Manhattan blir premierevist på båtmessa i Cannes 7-12 september. Deretter går ferden til Southampton boat show.

Av Lars Kristian Larsen

Flybridgebåten som måler 57,5 fot i total lengde og 4,7 meter i bredden er siste tilskudd hos den britiske yachtprodusenten. Båten bygger på den gamle modellen Manhattan 52, men har fått større dørkareal og volum, og derfor større brukervennlighet.

Designerne har lagt vekt på at båten skal fremstå som en tradisjonell Sunseeker, men likevel skille seg ut fra lillesøster Manhattan 52.
Nye interiør og eksteriørdetaljer sørger for dette. Båten kommer med tradisjonelt hvit skrog, men kan også leveres med grått skrog.

Båten har plass til seks overnattende gjester pluss ett besetningsmedlem. Med to dieselmotorer på opp til totalt 1600 HK skal båten klare 32 knop. Marsjfarta er 23 knop.

Tekniske data – Sunseeker Manhattan 53
Lengde i meter: 17.53
Bredde i meter: 4.69
Dyptgående i meter: 1.26
Max motor i hk: 2x800
Toppfart i knop: 32
Mer info: www.sunseeker.com

(05.09.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.