Ny Manhattan-modell fra Sunseeker

Ny Manhattan-modell fra Sunseeker

Den nye Sunseeker 53 Manhattan blir premierevist på båtmessa i Cannes 7-12 september. Deretter går ferden til Southampton boat show.

Av Lars Kristian Larsen

Flybridgebåten som måler 57,5 fot i total lengde og 4,7 meter i bredden er siste tilskudd hos den britiske yachtprodusenten. Båten bygger på den gamle modellen Manhattan 52, men har fått større dørkareal og volum, og derfor større brukervennlighet.

Designerne har lagt vekt på at båten skal fremstå som en tradisjonell Sunseeker, men likevel skille seg ut fra lillesøster Manhattan 52.
Nye interiør og eksteriørdetaljer sørger for dette. Båten kommer med tradisjonelt hvit skrog, men kan også leveres med grått skrog.

Båten har plass til seks overnattende gjester pluss ett besetningsmedlem. Med to dieselmotorer på opp til totalt 1600 HK skal båten klare 32 knop. Marsjfarta er 23 knop.

Tekniske data – Sunseeker Manhattan 53
Lengde i meter: 17.53
Bredde i meter: 4.69
Dyptgående i meter: 1.26
Max motor i hk: 2x800
Toppfart i knop: 32
Mer info: www.sunseeker.com

(05.09.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.