Ny flytende håndholdt VHF

Ny flytende håndholdt VHF

Standard Horizons helt nye VHF får premiere under METS i Amsterdam neste uke. Radioen skal være et rimelig alternativ med avanserte funksjoner.

Av Lars Kristian Larsen

-Til tross for den lave prisen har HX290E de samme funksjonene til dyrere radioer, som f.eks. programmerbar skann, lytting på to frekvenser samtidig og kanal 16 prioritetsskann. Den er forhåndsinnstilt med alle VHF-marinekanalene og en fabrikkinnstilt beskrivelse for hver enkelt kanal. Du velger raskt de ti mest brukte kanalene ved å trykke på en egen tast, og enklere gjenkjenning oppnås ved å endre og tilpasse standardbeskrivelsene, skriver produsenten i en pressemelding.

Standard Horizon ligger ikke på latsida. Tidligere denne uka presenterte de sin nye multifunksjons kartplotter.
Nå gjør de igjen det de er mest kjent for, nemlig radio.

HX290E flyter, og er selvsagt vanntett. Den kan sågar senkes ned til halvannen meters dyp i 30 minutter, og fortsatt fungere. Det er også mulig å koble enheten til høytaler/mikrofon, samt hodetelefoner. Det oppladbare batteriet kan byttes med AA-batterier dersom man skulle være uten lader en periode.

Standard Horizon skriver i presemeldingen at prisen er lav. Likevel har de hverken norske eller utenlandske priser på den nye VHF-en. Trolig vil prisen ligge på rundt 1700 kroner, kjøpt fra NAVY.

Tekniske egenskaper:
Batteri: 1170 mAh litium-ionbatteri
IP-klassifisering: Nedsenkbar i henhold til IPX8 – 1,5 m i 30 minutter
Effekt: Valgbar 1 eller 5W sendeeffektutgang
Andre funksjoner:
Indikator for lavt batteri
Alle internasjonale marinekanaler
Valgfri høyttaler, mikrofon og hodetelefon er tilgjengelig
Programmerbar skann, prioritetsskann og lytting til to kanaler samtidig
Forhåndsinnstilt tast som husker opptil ti favorittkanaler
Tastelås

Mer info: www.standardhorizon.com

(11.11.11)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.