Norsktilpasset RIB-serie

Norsktilpasset RIB-serie

I samarbeid med Silver Marine introduserer Holmen Marine en ny sporty RIB-serie - spesialtilpasset norske forhold. (04.01.10)

Av Therese Vågen

Den nye RIB-serien Nordic Line består av en rekke RIB-er i ulike størrelser, og vises for første gang fram under messen i Düsseldorf den 23. -31. januar.

Nemo-båtene leveres i størrelse 2,4-3,3 meter, mens Angel RIB 300 og 330 er spesialtilpasset barn og unge med sitteplass og separat styrekonsoll med plass til to personer. Captain 360B er spesialtilpasset aldersgruppen18 år, med sitteplass til to og separat styrekonsoll, samt sitteplass foran styrekonsollen. For de som ønsker seg en litt større båt kan 14 foteren Captain 420B være et alternativ. Den største selvlensende RIB-modellen, Phoenix, leveres i serie på 530, 580 og 660, med puter, badestige og hydraulisk styring.

Alle modellene bygger på samme skrog som tidligere modeller fra Silver Marine, og de største har seteputer, lys, targabøyle og feste for vannsport som standard. Alle modeller leveres også med trekk, samt vanntette vesker til putene som kan låses til båten.

RIB-ene er produsert i Shanghai, men Holmen Marine har vært aktivt med i utarbeidelsen av båtene.
- Det er mitt design, i samarbeid med Helly Hansen Pro, så disse båtene er absolutt spesialtilpasset norske forhold. Du kan godt si at de er tilpasset 360 dager med drittvær, smiler Ricky Kallevig fra Holmen Marine.
Han har store forventninger til den nye serien, spesielt de mindre modellene som han mener skal ha en overkommelig pris for de aller fleste og ligge betydelig lavere enn andre RIB-er i samme størrelse.

I følge Kallevig er PVC-tubene Valmex produsert av tyske Mehler Haku, mens gummi og øvrig utstyr er produsert i Italia.
- Båtene vil også bli solgt i Sør-Europa, men da med lysere fargekombinasjoner og muligens hypalon istedet for PVC.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.