To norske kan bli årets båt

To norske kan bli årets båt

Norge har to båter nominert til prestisjeprisen ”Årets motorbåt”.

Av Lars Kristian Larsen

Det er den høythengende tittelen ”Motor boat of the year” som nå kan havne i Norge. Og igjen er det Sørlandsprodusentene Marex og Windy som er nominert. Windy med 31 Zonda og Marex med sin 270 Estremo.

I samme kåring i fjor ble det to norske priser. Både Marex 370 ACC og Goldfish 29 RIB vant hver sin kategori.
Det er de to engelske båtmagasinene, Motor Boat & Yachting og Motor Boats Monthly som sammen står for utdeling av båtbransjens Oscar. Vinneren vil bli annonsert under London International Boat show i januar. Tittelen ”årets båt” deles ut i totalt ti kategorier.

Det er ikke en forutsetning at båtene er nye av året. Det forutsettes imidlertid at båtene fortsatt skal være i produksjon, og tidligere testet av båtbladene i juryen.


Windy 31 Zonda

Det er i den spennende kategorien ”Sportscruisere opp til 45 fot” at norske båtbyggere igjen har vist at de er helt i verdenstoppen. Norge har to nominasjoner, mens England, Tyskland og Italia kun har en nominasjon hver. I tillegg til Windy 31 Zonda og Marex 270 Estremo er Sessa C35, Sealine SC42 og Bavaria 34HT nominert.

Marex 270 Estremo er den sprekeste båten i Marex` flåte og kan beskrives som en typisk weekendcruiser med tidløs design. Les mer om Marex 270 Estremo her.

Windy 31 Zonda beskrives som et mesterverk signert Hans Jørgen Johnsen. Les vår test av 31 Zonda her.
Zonda er også nominert til "European powerboat of the year". En pris som deles ut under Düsseldorf-messa i slutten av januar. 

Les mer om nominasjonene på www.mby.com

(20.12.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.