Norskdesignet racerbåt-debut

Norskdesignet racerbåt-debut

En nyutviklet racerbåt fra norske Berserk Design skal teste krefter i den britiske endurance-serien og Round Britian Race. (04.08.09)

Av Therese Vågen

Bømlo-baserte Berserk Design skal etter planen bygge to båter spesialdesignet for høy hastighet med relativt beskjeden motoreffekt og med egenutviklet sikkerhetscockpit i tråd med det internasjonale båtsportforbundets regelverk, der mannskap blant annet er sikret oksygentilførsel dersom båten skulle gå rundt.

- For å få høy fart med beskjeden motor er båten er designet med 2 1/2 progressive stepp i bunnen som har planing pads. Designet er et resultat av både modell testing og CFD (Computational fluid dynamics ) beregninger. Dette har tatt land tid og gitt meget gode resultater, sier Petter Martens ved Berserk Design.

God for 90 knop
Den første racerbåten skal bygges for fabrikksteamet BananaShark og rigges med to Steyr dieselmotorer med 295 hestekrefter, koblet opp mot Arneson ASD6 overflatedrev. Dette skal gi en toppfart på over 65 knop. Teamet skal etter planen kjøre hele den britiske endurance-serien i neste års sesong.

Den andre båten, som skal bygges for en britisk kunde, blir en skikkelig verstingbåt med to HP525 EFI-motorer på 525 hestekrefter hver fra Mercury Racing, noe som gir en toppfart på godt over 90 knop!

Round Britian Race
Etter Round Britian Race 2008, hvor norske Goldfish markerte seg sterkt, har det blitt en voldsom interesse for langdistanse offshorerace i Europa og spesielt i Storbritannia, og det er nå blåst liv i mange tradisjonsrike race som Cowes Classic som går fra Cowes til Torquay og tilbake Cowes uten stans. Round Britain Race skal etter planen kjøres igjen i 2012, da med en norsk båt fra Berserk Design i startrekka hvis alt går etter planen for BananaShark-teamet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.