Norsk offensiv på BOOT 2011

Norsk offensiv på BOOT 2011

-Markedet i Europa er på vei opp, og det er derfor viktig for de norske produsentene å være tilstede på verdens største innendørs båtmesse, sier Thomas Aalrud i Marex.


Av Amund Rich. Løken

Det blir stormønstring av norske båter i Düsseldorf i slutten av måneden.
NORBOAT, i regi av Arena fritidsbåt, gjentar fjorårets vellykkede opplegg og gjennomfører igjen en felles satsing for norske båtprodusenter på verdens største innendørs båtmesse BOOT 201, Düsseldorf International Boat show.

De norske båtprodusentene som er med på årets fellessatsing er Windy, Viknes, Marex, Hydrolift og Cipax.

Fellesstand
-Fellesstanden på Düsseldorf-messen i fjor, ble en suksess, og mange av de norske produsentene som var representert meldte om bra salgstall og knyttet kontakter til nye markeder, sier Thomas Aalrud.
-Samarbeidet blir i år også gjort gjennom felles logistikkløsninger, innkjøpsbesparelser, erfarings- og kompetanse utveksling. Produsentene vil ha sine stander tett ved siden av hverandre, og markedsføre seg gjennom en felles norsk profilering, sier han.

Boot er Europas største møteplass for eksport til markeder som Tyskland, Sveits, Østerrike, Frankrike og Benelux landene. Båtmessen består av 17 haller fordelt på 1600 utstillere fra 55 land. En fellessatsing gjør de norske produsentene mer synlige og styrker norsk båtproduksjon for fremtiden.

Norske nominerte
Norske produsenter er igjen blitt nominert til den prestigefulle European Motoboat of the year. Windy for sin Windy Dubois SR 52 i klassen ”Yacht’er over 50 fot”, og Hydrolift for sin Hydrolift S-28 i klassen ”Motorbåter under 30 fot”. Vinnerne av ”Båtenes Oscar” vil bli annonsert under Boot lørdag 22.januar.

Følgende norske båter vil bli vist på Boot:
Hydrolift S-28 og Hydrolift C-24R,Windy 28 Ghibli, Windy 40 Maestro og Windy 44 Chinook,Viknes 880 og Viknes 1030 K3 Jubileum, Cipax Pioner Multi, Pioner Tamaran, Pioner 13, Pioner 8 mini, Steady 320, Marex, 370 aft Cabin Cruiser, 350 Hard Top, 300 Sun Cruiser og 270 Estremo.

Messen hadde i fjor 240.000 besøkende, og arrangeres i år fra 22 til 30 januar

(05.01.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.