Nordkapp med stor selvtillit inn i alu-markedet

Nordkapp.jpg

RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.
RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.

Nordkapp med stor selvtillit inn i alu-markedet

Tirsdag var det fest hos Nordkapp i Polen. For første gang i den snart 50-årige historien er det avduket Nordkapp- båter med aluminiumsskrog.

Finnene og svenskene har lenge vært nokså enerådende med aluminiumsbåter, og de har stor suksess. Yamarin har sin Cross-serie, Finnmaster har lansert Husky med stor bravur - og for å få skikkelig kontroll på alumarkedet gikk Yamaha for få dager siden hen og kjøpte tradisjonsrike Buster.
Vil ha sin del av kaka
-Kan svenskene og finnene, så kan vi, sa Nordkapp og tok med seg sin suksessdesigner Espen Thorup inn på kammerset for å få noen skisser på hvordan aluminiumsmarkedet kunne møtes. De var mer enn fornøyd med det de så og ville videre. Dermed ble suksessbåten 605 en perfekt inngang på prosjektet. Resultatet er to helt nye aluminiumsskrog, med en noe skarpene v-bunn enn originalen. Bortsett fra skroget er alt annet velkjent Nordkapp på de to Ranger-modellene som ble avduket tirsdag kveld.

RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.
RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.

-Meget fornøyd
Ronny Antonsen & Co i Nordkapp kan ikke legge skjul på sin tilfredshet med det nye resultatet. Minst like stolt er Espen Thorup som for første gang har fått boltre seg med aluminium  i skog.
-Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd og setter stor pris på alle tilbakemeldingene som jeg har fått her i kveld, sier Thorup til Båtmagasinet.
Vi spår at fabrikken har fått blod på tann og med stor selvtillit vil kaste seg inn i et nytt og spennende marked med sine nye Ranger-modeller. Blir Enduro 705 nestemann ut? Aluminiumsskrogene skal produseres i Polen på samme fabrikk som bygger XO-skrogene.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.