Nordkapp med stor selvtillit inn i alu-markedet

Nordkapp.jpg

RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.
RANGER: Nordkapp lanserer to båter i 605-serien med aluminiumsskrog.

Nordkapp med stor selvtillit inn i alu-markedet

Tirsdag var det fest hos Nordkapp i Polen. For første gang i den snart 50-årige historien er det avduket Nordkapp- båter med aluminiumsskrog.

Finnene og svenskene har lenge vært nokså enerådende med aluminiumsbåter, og de har stor suksess. Yamarin har sin Cross-serie, Finnmaster har lansert Husky med stor bravur - og for å få skikkelig kontroll på alumarkedet gikk Yamaha for få dager siden hen og kjøpte tradisjonsrike Buster.
Vil ha sin del av kaka
-Kan svenskene og finnene, så kan vi, sa Nordkapp og tok med seg sin suksessdesigner Espen Thorup inn på kammerset for å få noen skisser på hvordan aluminiumsmarkedet kunne møtes. De var mer enn fornøyd med det de så og ville videre. Dermed ble suksessbåten 605 en perfekt inngang på prosjektet. Resultatet er to helt nye aluminiumsskrog, med en noe skarpene v-bunn enn originalen. Bortsett fra skroget er alt annet velkjent Nordkapp på de to Ranger-modellene som ble avduket tirsdag kveld.

RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.
RANGER: Det er bare skroget på nye Nordkapp Ranger som er aluminium. Alt annet glassfiber. Her konsollen på den nye Ranger Enduro.

-Meget fornøyd
Ronny Antonsen & Co i Nordkapp kan ikke legge skjul på sin tilfredshet med det nye resultatet. Minst like stolt er Espen Thorup som for første gang har fått boltre seg med aluminium  i skog.
-Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd og setter stor pris på alle tilbakemeldingene som jeg har fått her i kveld, sier Thorup til Båtmagasinet.
Vi spår at fabrikken har fått blod på tann og med stor selvtillit vil kaste seg inn i et nytt og spennende marked med sine nye Ranger-modeller. Blir Enduro 705 nestemann ut? Aluminiumsskrogene skal produseres i Polen på samme fabrikk som bygger XO-skrogene.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.