Nicolai Jarlsby ny president i Redningsselskapet

dlxuu6hsrer7cnodsyis.jpg

NY PRESIDENT: Nicolai Jarlsby ble i helgen valgt til ny president i Redningsselskapet etter Lars Hellandsjø. (Foto: Redningsselsdkapet).
NY PRESIDENT: Nicolai Jarlsby ble i helgen valgt til ny president i Redningsselskapet etter Lars Hellandsjø. (Foto: Redningsselsdkapet).

Nicolai Jarlsby ny president i Redningsselskapet

Nicolai Jarlsby ble i Tromsø i helgen valgt til ny president i Redningsselskapet etter Lars Hellandsjø.

 – Jeg gleder meg veldig til å gjøre en stor innsats for beredskapen til sjøs, sier Jarlsby i en pressemelding som i ettermiddag ble sendt ut fra Redningsselskapet. Han har
sittet i Redningsselskapets sentralstyre siden 2006.

Jarlsby ble valgt under Redningsselskapets representantskapsmøte i Tromsø i helgen. Han har lang fartstid i mange styrer, er sjøvant og ble valgt inn til sentralstyret i 2006. –Det er viktig for meg at Redningsselskapet har en forsvarlig økonomi og at beredskapen langs kysten blir styrket, sier Jarlsby som bor i Kristiansand hvor han ofte er ute med båt. Han har seilt masse siden han var 10 år, og er fortsatt mye på sjøen sammen med familien sin i sommermånedene.

–Nicolai Jarlsby ble valgt til ny president fordi han var den beste av alle kandidatene. Jarlsby har en evne til å se de store linjene. Han er en god økonom og strateg, sier leder av valgkomitéen, Tor Honningsvåg i den samme pressemelding.

Styret i Redningsselskapet
- Å sitte i styret for Redningsselskapet innebærer de samme oppgaver og plikter som i en hvilken som helst organisasjon eller bedrift. Det er å være vaktbikkje, å se til at administrasjonen forvalter verdiene og utfører oppgavene sine på beste måte for medlemmer, kunder og samfunnet forøvrig. Styret må stå for den langsiktige tenkningen, og ikke bare slukke branner. Det betyr mye for meg at vi klarer å ha en lav
terskel for å si hva vi tenker i styret. Det er noe av det viktigste i alle styrer: At alle, uavhengig av teoretisk og praktisk bakgrunn, tør å si hva man mener og tenker, sier presidenten.

Styret i Redningsselskapet består av:
President Nikolai Jarlsby, Kristiansand (nytt verv)
Visepresident Anders Gundersen, Tønsberg (nytt verv)
1.  sentralstyremedlem  Eva Torill Strand, Averøy (nyvalgt)
2.  sentralstyremedlem  Per Hindenes, Alta (nyvalgt)
3.  sentralstyremedlem  Fritz Fredriksen, Oslo (nytt verv)
Distriktsstyremedlem  Irene Valstad Simonsen, Tromsø (nyvalgt )
Ansatterepresentanter: Anne Grete Ødegaarden, Arendal og Tor-Hugo Jensen, Harstad

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.