Nesten til topps i 24-timers løp

race1.jpg

Team Navikart i flott driv. Foto: Chris Davies.
Team Navikart i flott driv. Foto: Chris Davies.

Nesten til topps i 24-timers løp

Den norske friskusen Mette Bjerknæs tok en gledelig sølvplass i 24-timers løpet Motonautiques de Rouen lørdag. Hun har deltatt i båtracet tre ganger tidligere, men årets plassering er den beste.

I det krevende racet kjøres det totalt i 24 timer fordelt på flere førere over to dager. Første løpsdags ble det tilbakelagt 13 timer, hvorav mye av racet foregikk i bekmørket kveldstid.

Gikk nesten galt

Løpet startet bra for Mette og hennes team Narvikart Racing. De lå i tet for klasse F2 lenge, men plutselig oppdaget Mette at noe var galt med båten.

-Den var tung og vanskelig å håndtere, men jeg fortsatt så godt jeg kunne. Båten tok inn vann og ble tyngre og tyngre.

Etter 10 runder holdt det på å gå galt for drøbakjenta. På grunn av alt vannet i båten tippet den over på siden og hun holdt på å gå rundt.

-Heldigvis klarte jeg å rette opp båten da den landet og kunne fortsette. Det viste seg at en luke hadde falt av, men det ordnet teamet opp i.

Gjennom racets andre dag fortsatte teamet å klatre mot teten igjen.

-Den siste halvtimen var nesten uutholdelig, sier Mette som så siste etappe fra land.

- Jeg er alltid mer nervøs når jeg står på land, enn når jeg selv sitter i båten, sier hun.

- Med tanke på problemene vi hadde i løpet de 24 timene, var 2. plass en utrolig prestasjon, sier Bjerknæs fornøyd.

 

Lærer med båtdilla

Mette er lærer i engelsk naturfag og gym på Heer skole i Drøbak. Hun fikk en varm velkomst av elevene side da kun kom tilbake på jobb mandag.

Bjerknæs er intet nytt navn i båtsporten. Hennes far, Morten Bjertnæs, kjørte tidligere F1, den gjeveste klassen innenfor rundbane båtsport.

-Pappa kjørte F1 båt da jeg var liten og jeg var nesten dømt til å følge i hans fotspor, ler Mette.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.