Nesten som hjemme

Nesten som hjemme

Nytt bærbart toalett i båten? Her er ett av de lekreste på markedet.

Av Lars Kristian Larsen

Den nye Porta Pottyen fra Thetford er høyere enn det tradisjonelle båttoalettet. Det gjør den vanskeligere å plassere, men samtidig får man en mer komfortabel sittehøyde. Excellence heter den nye modellen som har nivåindikator for både for avfalls- og skyllevannstanken. Septiktanken rommer 20 liter, mens skyllevannstanken har plass til 15 liter. Excellence har også innebygd toalettrullholder.
Toalettet fås i hvitt, sort, rødt og grått, med eller uten elektrisk pumpe. Prisen i Norge havner på rundt 1700 kroner. www.aye-aye.no

Tørr dorull
Mange båter har kombinert dusj og toalettrom. Da blir toalettrullen fort våt. Dorullholderen fra Oceanair garanterer at tørkepapiret holder seg tørt, selv om man dusjer i samme rom. Dryroll er ideell for kombinerte toalett/dusjrom. En enkel og rimelig løsning, som eliminerer problemer med vått toalettpapir. Kan innfelles, eller monteres frittstående. www.termomarin.no

(08.12.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.