Nå skal det ryddes på Mølen

Nå skal det ryddes på Mølen

HALDEN: Utvalget for økonomi og næring har hatt befaring på Mølen-området og konklusjonen er klar: Her må det ryddes opp!

Rådmann Per Egil Pedersen var enig i at tilstanden langt fra er tilfredsstillende på Mølen.

- Det ser ikke bra ut. Det tror jeg vi alle er enige om. Her må man bare få ryddet opp, og jeg registrerer at politikerne ønsker et raskere tempo, sa Pedersen til Halden Dagblad.

- Vi ønsker å få ryddet opp på begge sider av Tistas utløp. På den ene siden av elven har vi en annen eier, Norske Skog, som vi er i en god dialog med, la rådmannen til.

- Det virker som alle ønsker at det skal gjøres noe på Mølen, og jeg håper at de vedtak som er fattet følges opp av administrasjonen. Men det viser seg at det tar litt tid, fremholdt tidligere havnestyreleder Morten Christoffersen (KrF).

Til slutt gikk et enstemmig ØKON inn for å opprettholde et tidligere vedtak i havnestyret. Det innebærer at det uten opphold skal ryddes opp på Mølen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.