- Nå kommer sommeren!

SFA09_norboat.JPG

TILBAKE HIT: Her på Norges varemesse skal Sjøen for alle anno 2015 arrangeres. Bildet er tatt under 2009-utgaven av den store båtmessa. Den gang var 41 000 betalende gjester innom hallene på Lillestrøm.
TILBAKE HIT: Her på Norges varemesse skal Sjøen for alle anno 2015 arrangeres. Bildet er tatt under 2009-utgaven av den store båtmessa. Den gang var 41 000 betalende gjester innom hallene på Lillestrøm.

- Nå kommer sommeren!

Fredag åpnes dørene til den 48. utgaven av Sjøen for alle på Lillestrøm. Over 350 båter og 200 utstillere er klare til å tyvstarte sommeren. (09.03.10)

Av Therese Vågen

SFa 2010

Etter en lang og tøff vinter bærer Sjøen for alle bud om lysere tider med sol, sommer og varme. Førstkommende fredag starter den ti dager lange båtmessa, med haller fulle av båter, utstyr, klær og alt som hører båtlivet til.

Nyhetsslipp
Som vanlig byr også årets messe på en rekke godbiter og premierer for dem som er opptatt av siste nytt. Blant nyhetene som blir å se på messa i år er for eksempel Askeladden P66Viksund 360 St Cruz  med JMS, Viknes 1080 Sunbridge, Saga 310 Open, Goldfish 21, 29 Tender og 36P1 Supersport, Bavaria 38 Sport, Nor-Tech 390 Sport, Sting 700 Weekender, Galia 650 HT, Hansvik 550 Fisker, norsktilpasset Nord Star 28 Patrol, Hydrolift SX-22, Nordkapp Enduro 600 og 760, Hobby 390 Sprint, Arimar Sprint Jet 3.2 Sport, Greeline Hybrid 33, Steady 320X og en rekke andre små og store båtnyheter, i tillegg til mye nytt utstyr.

Bredt tilbud
Mellom slagene kan du også få prøve deg blant annet på windsurfing, stand up-paddle, radiostyrte båter, kajakk, seilbrett og Elias. På messen tilbys også intensivkurs og eksamen for de som vil ta båtførerprøven. VHF-kurs og tips og råd om vedlikehold og båt står på messeprogrammet, i tillegg til en rekke gode tilbud fra utstillerne. I år blir det også egen moteoppvisning. Båtmagasinet har i år som tidligere år også stand, og ønsker alle velkommen til en tur innom stand D01-10 for gode abonnementstilbud eller en båtprat.

Fokus på rekruttering
- Dette er Norges største markedsplass for båter og ustyr. Dersom du skal kjøpe båt eller bare ønsker å se det nyeste er dette stedet å gå. Men messen er mye mer enn det, sier messesjef Merete Rustad fra Norboat. Båtbransjeforbundet ønsker også å fokusere på fagopplæring og rekruttering under Sjøen for alle, og vil forsøke å vise at båtbransjen er en attraktiv arbeidsplass for ungdom.
- På vårt rekrutteringstorg møter du båtbyggerlærlinger, motormekanikerlærlinger, og vi har demonstrasjon av både tradisjonell trebåtbygging og den moderne vakuumstøpmetoden. Hver dag vakuumstøper vi en båt som vil bli gitt bort til barnehager, forteller Rustad.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.