Nå kommer miljømotorene

Volvo Penta V6-200 V6-240.jpg

FERSKVANNSKJØLT: Fremtidens bensinmotorer fra Volvo Penta har ferskvannskjøling som standard.
FERSKVANNSKJØLT: Fremtidens bensinmotorer fra Volvo Penta har ferskvannskjøling som standard.
Ny generasjon bensin V6 og V8 fra Volvo Penta:

Nå kommer miljømotorene

Volvo Pentas nye generasjon bensinmotorer med aluminiumblokk har katalysator, ferskvannskjøling og møter de strengeste miljøkravene i USA, som snart også innføres i Europa.

Den nye motorserien på til sammen syv motorer består av en 4,3 liter V6 (200 og 240 hk) og 5,3 liter V8-motorer for Aquamatic-drev. Hele sortimentet lanseres i 2015 og 2016, og ytterligere to V8-motorer kommer i 2016.

Motorene er basert på den nye generasjonen GM-blokker i aluminium og utstyres med katalysatorer og lukket ferskvanns kjølesystem og direkte bensininnsprøytning. De er også Volvo Pentas mest avanserte motorer med tanke på miljø hittil, hvilket ifølge produsenten innebærer fire ganger renere drift enn konvensjonelle firetakts- eller direkteinnsprøytede utenbordsmotorer med tilsvarende effekt.

Den nye motorene er konstruert for å oppfylle de strengeste utslippsnormene, inkludert USA:s Environmental Protection Agency (EPA) og California Air Resources Board (CARB), samt kommende EU-krav. Blant annet er kullmonoxidutslippet på tomgang redusert med 95 prosent.

-Bensinmotorer i båt har ingen stor markedsandel i Europa, men er ikke desto mindre et viktig segment for Volvo Penta, og vi tror på en vekst i årene fremover, spesielt i 2016 før miljøkravene og med det dyrere motor, sier Volvo Pentas Andreas Moer til Båtmagasinet.

Som første norske båtblad har Båtmagasinet prøvekjørt den nye ”folkemotoren” V6 4,3 på 240 hk ved Volvo Pentas testsenter på Krossholmen utenfor Gøteborg. Den utmerker seg med en imponerende akselerasjon, lavt støynivå og dreiemoment og dermed tilgjengelig kraft i hele turtallsregisteret.

Den nye generasjonen bensinmotorer er både lettere og skal ha et signifikant lavere bensinforbruk enn tidligere generasjoner.

Pris vil trolig ligge på 200.000 kroner i Norge.

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.