-Mye politisk arbeid gjenstår

Statt_1.jpg

KYSTVERKET fremhever også betydningen for fritidsbåtflåten i tillegg til sjøtransport i sitt plangrunnlag.
KYSTVERKET fremhever også betydningen for fritidsbåtflåten i tillegg til sjøtransport i sitt plangrunnlag.
Stad skipstunnel

-Mye politisk arbeid gjenstår

Kystverket foreslår i sitt plangrunnlag for Nasjonal Transportplan 2018-2029 at det bevilges 2,3 milliarder kroner til Stad skipstunnel. - Svært positiv, men fortsatt gjenstår mye politisk arbeid, sier Svein Gjelseth i Vanylven Utvikling AS.

I følge en pressemelding ser Kystverket skipstunnelen som et viktig tiltak for å styrke sjøsikkerhet og gi økt forutsigbarhet for sjøtransport og fritidsflåte på Stadhavet. I plangrunnlaget er det foreslått satt av 2,3 milliarder kroner i investeringsmidler til Stad skipstunnel.

‒Stad skipstunnel er et viktig prosjekt for Kystverket i arbeidet med å tilrettelegge for sikker og fremkommelig sjøveg, og det at prosjektet nå er inne i etatenes plangrunnlag gir oss en trygghet for at det store utredningsarbeidet vi nå er i gang med er riktig og viktig i et samferdselsperspektiv, opplyser sjefingeniør Jarle Strand i Kystverket.

-En stor utfordring

-Vi ser det som svært positivt at Stad skipstunnel nå er fullfinansiert i Nasjonal Transportplan, men det gir oss en stor utfordring at den er prioritert under såkalt høy ramme. Dette betyr at det må gjøres et stykke godt politisk arbeid før Nasjonal Transportplan skal klubbes i Stortinget i juni 2017, sier tidligere stortingsrepresentant Svein Gjelseth som i dag er lokal pådriver for prosjektet gjennom selskapet Vanylven Utvikling AS.

LOKAL PÅDRIVER: Svein Gjelseth i Vanylven Utvikling AS.

Sunnmørsposten skriver i dag at kun en kraftig økning i overføringene til samferdsel kan berge Stad skipstunnel. Les mer på: http://www.smp.no/nyheter/2016/02/29/Motbakke-for-skipstunnelen-12216297...

Se også: http://www.kystverket.no/Nyheter/2016/februar/et-viktig-prosjekt-for-kystverket/

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.