Mye nytt på Sjøen for alle

Mye nytt på Sjøen for alle

Det er flere interessante nyheter på Sjøen for alle som åpnet fredag. Båten som kanskje vakte størst oppsikt er den nye Askeladden Commuter 11.

Av de rundt 650 båtene som er utstilt på Sjøen for alle som åpnet fredag, er det flere nyheter både på det norske markedet og verdensnyheter. Størst oppsikt vakte nok den nye Askeladden Commuter 11 som ble avduket med brask og bram av Thor Heyerdahls barnebarn, Olav Heyerdahl. Det er mange interessante båter blant nyhetene, blant annet Viknes sin nye modell 1080 som virkelig fikk sin ilddåp sist helg da den ble kjørt sjøveien fra Bergen til Oslo i kuling og tung sjø. Også Goldfish sin nye modell var på plass, selv om den i utgangspunktet ikke skulle være klar til messen. Ibiza 28 er foreløpig storesøster i daycruiserklassen fra Ibiza Boats. Det er en forlenget utgave av 26-foteren som kom i fjor, men 28-foteren har innenbordsmotor. Buster XXL AWC er den første helt innelukkede aluminiumsbåt fra Fiskars. Nord West har også en splitter ny båt som er vel verd et besøk, Nord West 370 Flybridge heter den.
Ibiza 28 hadde verdenspremiere. Det er en forlenget utgave av 26-foteren og med innenbordsmotor.


Buster XXL AWC er den første innelukkede båten fra Fiskars.Ona fra Silver Plast var en artig nyskapning, konstruert og bygget for vannjetaggregat.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.