Mot strålende messehelg i sør

Mot strålende messehelg i sør

Det går mot en strålende messehelg i Arendal. Med sol fra skyfri himmel og temperaturer over 20 grader hele helga vil forhåpentligvis de båtinteresserte kjenne sin besøkelsestid.

Av Lars Kristian Larsen

Nå gleder vi oss. Vi skal absolutt ikke klage over værmeldinga, sier messesjef Anne H. Trommestad til Båtmagasinet.

Sørlandet båtmesse åpner lørdag klokka 10. Frem til mandag klokka 17 kan publikum ta nesten 140 båter i nærmere øyesyn.

-Påmeldingen har vært fantastisk bra. Vi hår fått flere telefoner senest i dag med etternølere som vil være med. Vi har gjort vårt ytterste for å få med alle, men nå er det ikke plass til flere, sier Trommestad.

20 nyheter
Det blir også en del nyheter på den blide sørlandsmessa. 20 i tallet, i følge messeledelsen. Noen av disse er nok kjent fra før for oss som er over snittet båtinteresserte.


KOMMER: Nilsen 610 Sport

Nilsen båtbyggeri stiller ut sin Nilsen 610 Sport, som er Nidelv 610 med nye dekaler. Les mer på båtbyggeriets hjemmesider.


KOMMER: Skilsø by Viknes 33

Arendalsprodusenten Skilsø, som nå heter Skilsø by Viknes, etter at sistnevnte kjøpte opp førstnevnte, vil vise frem Skilsø 33 Sport. Båtene har blitt betydelig oppgradert etter at solide Viknes tok over roret i sørlandsverftet. Viknes er selvsagt også på plass med sin kritikerroste 930, representert ved Grimstad Bådsenter.


KOMMER: Windy 26 Kharma

Windy er på plass med tre modeller, blant annet 26 Kharma, som er en oppgradert 25 Mirage.


KOMMER: Marex 350 Cabriolet Cruiser

Marex viser frem to ulike versjoner av Marex 350, og den planende snekka 21 Duckie.


KOMMER: Nordkapp 550 Enduro

Stranna Maritime viser frem nyhetene Nordkapp 550 Enduro, Enduro RS og Sting 530 Jeep, mens Ex-IT AS vil vise frem to nye amerikanere, i form av SeaRay 355 Sundancer og SeaRay 185 Sport.


KOMMER: SeaRay 185 Sport

-Vi håper flest mulig kommer for både underholdning og båter. Vi har et nøkternt mål om å nå 8000 betalende, sier messesjef Trommestad,som representerer arrangør Trauma idrettslag.

Siste nytt og full oversikt på www.sorlandetsbatmesse.no

Oversikt: Alle årets båtmesser

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.