Millionstøtte til båtprodusenter

Millionstøtte til båtprodusenter

Askeladden, Windy, Hydrolift, Skilsø, Joda, Marex, Nidelv, Viknes og Scand Boats er noen av båtprodusentene som nå får millionstøtte fra Staten. (30.09.2008)

Les sak hos NRK Sørlandet

Som en del av Arena-programmet har fritidsbåtklyngen i Agder blitt plukket ut som ett av tre prosjekter som får millionstøtte fra Nærings- og handelsdepartementet. De nye Arenaprosjektene vil få tilbud om faglig og finansiell støtte i en periode på 3 år.

Kjernebedrifter
Fritidsbåtklyngen består av 118 båtprodusenter med en samlet omsetning på 1,2 milliarder kroner og har ca. 620 ansatte. Prosjektet inkluderer også en rekke underleverandører og sentrale båtprodusenter lokalisert andre steder i landet. Kjernebedrifter i prosjektet er Askeladden, Windy Boats AS, Hydrolift AS, Skilsø Baatbyggeri AS, Inter Trading AS, Joda Industrier AS, Marex AS, NB Marine, Nidelv Båtbyggeri AS, Nor Star Boat AS, Scand Boats AS, Ertec AS/Colt Industrier AS, Skibsplast AS, Helly Hansen Pro AS, Viknes Båt & Service AS og Seasit AS.

Millioner hvert år
Arena-programmet er en felles satsing mellom Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og SIVA og har som mål å øke verdiskapingen i regionale næringsmiljøer. Prosjekter som kommer under ordningen kan finansieres med inntil 50 prosent av prosjektets basiskostnader for prosjektperioden. Et Arena-prosjekt vil normalt ha en kostnadsramme på 3-5 millioner kroner per år og vil ordinært gå over tre år.

Verdiskaping
- Fritidsbåtklyngen i Agder representerer et spennende miljø som jeg ser fram til å følge videre. Jeg har tro på at dette er en klynge som gjennom samarbeid vil kunne bidra til ytterligere næringsutvikling og økt verdiskaping. Det sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.