Millionstøtte til båtprodusenter

Millionstøtte til båtprodusenter

Askeladden, Windy, Hydrolift, Skilsø, Joda, Marex, Nidelv, Viknes og Scand Boats er noen av båtprodusentene som nå får millionstøtte fra Staten. (30.09.2008)

Les sak hos NRK Sørlandet

Som en del av Arena-programmet har fritidsbåtklyngen i Agder blitt plukket ut som ett av tre prosjekter som får millionstøtte fra Nærings- og handelsdepartementet. De nye Arenaprosjektene vil få tilbud om faglig og finansiell støtte i en periode på 3 år.

Kjernebedrifter
Fritidsbåtklyngen består av 118 båtprodusenter med en samlet omsetning på 1,2 milliarder kroner og har ca. 620 ansatte. Prosjektet inkluderer også en rekke underleverandører og sentrale båtprodusenter lokalisert andre steder i landet. Kjernebedrifter i prosjektet er Askeladden, Windy Boats AS, Hydrolift AS, Skilsø Baatbyggeri AS, Inter Trading AS, Joda Industrier AS, Marex AS, NB Marine, Nidelv Båtbyggeri AS, Nor Star Boat AS, Scand Boats AS, Ertec AS/Colt Industrier AS, Skibsplast AS, Helly Hansen Pro AS, Viknes Båt & Service AS og Seasit AS.

Millioner hvert år
Arena-programmet er en felles satsing mellom Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og SIVA og har som mål å øke verdiskapingen i regionale næringsmiljøer. Prosjekter som kommer under ordningen kan finansieres med inntil 50 prosent av prosjektets basiskostnader for prosjektperioden. Et Arena-prosjekt vil normalt ha en kostnadsramme på 3-5 millioner kroner per år og vil ordinært gå over tre år.

Verdiskaping
- Fritidsbåtklyngen i Agder representerer et spennende miljø som jeg ser fram til å følge videre. Jeg har tro på at dette er en klynge som gjennom samarbeid vil kunne bidra til ytterligere næringsutvikling og økt verdiskaping. Det sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.