Millionsmell etter Lyngør-konkurs

Millionsmell etter Lyngør-konkurs

Til sammen har det kommet inn krav på 5,1 millioner kroner etter konkursen til Lyngørfjorden Marina AS. (03.03.09)

Av Therese Vågen

GE-Finance er største kreditor med et antatt krav på 2,7 millioner kroner, sammen med Marine Power International og Handelsbanken i Arendal, som har meldt inn krav på henholdsvis 1,8 og 1,5 millioner kroner. 

Men mens bankene har sikret seg gjennom pant i varelageret hvor verdiene ligger, må trolig Marine Power International som har levert båter og motorer til Lyngørfjorden Marina AS se langt etter pengene sammen med de andre småkreditorene. Årsaken er at de som leverer varer og tjenester ikke prioriteres ved konkurs.

I følge Tvedestrandsposten har de ansatte meldt inn krav om lønn og feriepenger, som er sikret gjennom statens lønnsgarantifond. I tillegg til statens momskrav på 180.000 kroner prioriteres de ansattes lønnskrav først, sammen med bankene som har pant i varelageret. 

Videre på listen over kreditorer står blant andre finske Bella Boats som har 137.000 kroner utestående, sammen med eierselskapet Lyngørfjorden Eiendom AS som har meldt inn krav om manglende innbetaling av husleie. I følge Tvedestrandsposten skal eierselskapet nå være klar til å legge inn bud på boet etter Lyngørfjorden Marinas konkurs, og skal etablere et nytt driftsselskap som planlegger å starte opp ny virksomhet etter at boet er gjort opp. De sju ansatte i bedriften skal ha fått tilbud om ny jobb i det nye selskapet.

- Mitt inntrykk er at Lyngørfjorden Marina AS har vært drevet på en proff og ryddig måte. Regnskaper og alt er i orden. Selskapet er kort og godt blitt rammet av finanskrisen, sier Wennesland.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.