Messas villeste

IMG_1730.jpeg

"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.

Messas villeste

Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.

Hvis sjøens «rednecks» finnes, finner du dem i Mandal. «Pimpere» og eiere av den 22 fots sørlandssnekka med 300 hesters BMW v-åtter er Jahn Haaland, Gøran Spetland og Nikolai Dyrstad. Videoene på YouTube av monstersnekka har gått viralt med tusenvis av visninger.

"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.
"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.

Kamuflert V-bunner

Det som er over vann er snekka, mens den våte flaten med rett baug og drev er et rent planende skrog med 15 graders V-bunn, bygd i finer.

Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.
Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.

Med strakt rør rett til værs, er det ikke rart at lyddempende øreklokker er standardutstyr ombord. Når dette gjør 40 knop, skal det ikke mye fantasi til hvilken sikkerhetsklassifisering «Ulven» hadde fått ifølge CE-reglene, men moro ær’e lell. 

Se en av videoene her. https://www.youtube.com/watch?v=bGhvBz9DvB8

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.