Messas villeste

IMG_1730.jpeg

"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.

Messas villeste

Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.

Hvis sjøens «rednecks» finnes, finner du dem i Mandal. «Pimpere» og eiere av den 22 fots sørlandssnekka med 300 hesters BMW v-åtter er Jahn Haaland, Gøran Spetland og Nikolai Dyrstad. Videoene på YouTube av monstersnekka har gått viralt med tusenvis av visninger.

"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.
"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.

Kamuflert V-bunner

Det som er over vann er snekka, mens den våte flaten med rett baug og drev er et rent planende skrog med 15 graders V-bunn, bygd i finer.

Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.
Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.

Med strakt rør rett til værs, er det ikke rart at lyddempende øreklokker er standardutstyr ombord. Når dette gjør 40 knop, skal det ikke mye fantasi til hvilken sikkerhetsklassifisering «Ulven» hadde fått ifølge CE-reglene, men moro ær’e lell. 

Se en av videoene her. https://www.youtube.com/watch?v=bGhvBz9DvB8

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.