Messas villeste

IMG_1730.jpeg

"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.

Messas villeste

Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.

Hvis sjøens «rednecks» finnes, finner du dem i Mandal. «Pimpere» og eiere av den 22 fots sørlandssnekka med 300 hesters BMW v-åtter er Jahn Haaland, Gøran Spetland og Nikolai Dyrstad. Videoene på YouTube av monstersnekka har gått viralt med tusenvis av visninger.

"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.
"Undervannskasssa" med 15 graders V-bunn og drev er bygd i finer.

Kamuflert V-bunner

Det som er over vann er snekka, mens den våte flaten med rett baug og drev er et rent planende skrog med 15 graders V-bunn, bygd i finer.

Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.
Baugen er ikke akkurat snekkeromantisk.

Med strakt rør rett til værs, er det ikke rart at lyddempende øreklokker er standardutstyr ombord. Når dette gjør 40 knop, skal det ikke mye fantasi til hvilken sikkerhetsklassifisering «Ulven» hadde fått ifølge CE-reglene, men moro ær’e lell. 

Se en av videoene her. https://www.youtube.com/watch?v=bGhvBz9DvB8

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.