Mer finsk aluminium

Mer finsk aluminium

Yamarins har laget to nye båter i Cross-serien. 53 BR og 53 CC.

Av Amund Rich. Løken

Yamarin er godt fornøyd med markedets mottagelse av de to første båtene i den nye Cross-serien, båter med aluminiumsskrog og plast innerliner.

I fjor ble 63 BR og 61 CC lansert. Nå er to nye båter, bygget på den samme lesten, klare for 2012-markedet. Det dreier seg om to mindre utgaver, nemlig 53 BR og 53 CC.
Begge båtene er bygget på det samme 5,27 meters lange skroget, men planløsningen er vidt forskjellig. Den ene har senterkonsoll, mens 53BR er en tradisjonell bow rider, med dobbel vindskjerm og godt med sitteplasser både i baug og akter.

Begge båtene har plass til seks personer, bow rideren kanskje mer aktuell for småbarnsfamilien på badetur, mens den andre er noe røffere til vannsport og fiske. Til tross for sin størrelse har båten et 280 liters vanntett stuverom under dørken midtskips. Båtene har fast drivstofftank på 64 liter. Med en vekt i underkant av 600 kilo greier begge farkostene seg meget bra med motorer fra 50 til 70 hk.

FAKTA: Yamarin 53 CC og 53 BR
 

  53 CC
53 BR
Lengde 5,27 meter 5,27 meter
Bredde: 2,08 meter 2,08 meter
Vekt: 580 kg 580 kg
CE-kategori C C
Maks antall personer 6 6
Motorstyrke 50-70 hk 50-70 hk
Opplysninger: www.yamaha-motor.no  
     
     
     

.

 

 

 

 

 

 

(14.10.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.