Mektige seilskip gjester Sunnmøre

Tall ships web.jpg

TRENGSEL: Mellom 50 og 60 seilskip blir liggende i Ålesund de neste dagene. Her fra 2001 da Ålesund også var vertshavn.
TRENGSEL: Mellom 50 og 60 seilskip blir liggende i Ålesund de neste dagene. Her fra 2001 da Ålesund også var vertshavn.
Tall Ships Race til Ålesund

Mektige seilskip gjester Sunnmøre

De fleste seilskutene er kommet på plass i Ålesund – som er vertshavn for Tall Ships Races i år. Arrangementet starter på onsdag og varer til 18. juli.

Etter å ha seilt fra Belfast i Nord Irland den 5. juli er nå båtene som deltar i Tall Ships Races 2015 på plass i Ålesund der de blir liggende frem til den 18. juli. Da fortsetter de videre til Kristiansand før de avslutter i Aalborg i Danmark den 4. august.

Brosundet er stengt for båter i forbindelse med arrangementet, men det er desto større mulighet til å oppleve en rekke flott seilskuter fra bryggene de kommende dagene. Mellom 50 og 60 seilskuter og seilbåter fra hele verden er på plass i jugendbyen. Havna i Ålesund vil være stengt frem til søndag 18. juli klokken 20.00.

For mer informasjon om hvor seilskutene ligger og programmet for øvrig, gå inn på: http://tallshipsalesund.no/kart

Se også: http://www.sailtraininginternational.org/events/2015-the-tall-ships-races

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.