Marex kapret enda en pris

IMG_1918.JPG

FANTASTISK: Espen Aalrud i Marex jubler over enda en prestisjetung pris. Lørdag kveld ble Marex 320 ACC kåret til «Powerboat of the Year» på båtmessen i Düsseldorf.
FANTASTISK: Espen Aalrud i Marex jubler over enda en prestisjetung pris. Lørdag kveld ble Marex 320 ACC kåret til «Powerboat of the Year» på båtmessen i Düsseldorf.

Marex kapret enda en pris

Bare få dager etter at Marex 320 ACC gikk til topps under kåringen av årets båt under London Boat show, kapret den norske båtbyggeren også den prestisjetunge prisen «Powerboat of the year» i Düsseldorf lørdag kveld.

-En deilig bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier daglig leder Espen Aalrud i Marex til Båtmagasinet, etter at seieren var et faktum lørdag kveld. Vi satser kontinuerlig på målrettet produktutvikling. Med suksessen som lanseringen av Marex 370 Aft førte til, ble vi inspirert til å utvikle konseptet videre.  Resultatet ble Marex 320 ACC- en fremtidens familiebåt, med separate lugarer, ikke minst med den romslige akterkabinen, sier Aalrud som legger til at prisene er en stor inspirasjon til videre produktutvikling.

Inspirerende for norsk båtindustri er også prisen som Goldfish mottok for sin 50 Ocean. Goldfish utviklet sin heftige 50-fots kraftplugg, den største som Son-selskapet noen sinne har bygget, for å møte utfordringer fra anerkjente ekstrembåtbyggere i Europa og USA. Båten gjør 60 knop, koster seks millioner, og har et heftig steppet skrog med 22 graders V-bunn.

GOLDFISH 50 OCEAN vant sin klasse i Powerboat of the year.

Powerboat of the year er en pris som deles ut av en jury bestående av seks ledende båtblader i Europa, samt norske Båtliv, som for tiden har sin avtroppende redaktør Frode Pedersen som jurymedlem. Pedersen har for øvrig meldt overgang til Redningsselskapets Trygg på sjøen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.